x

Üniversite Tercihleri 7-17 Temmuz Arasında

 

Üniversite Tercihleri Bugün Başlıyor. 7-17 Temmuz

 

LYS - Üniversite sınavına giren öğrenciler için en önemli dönem başlıyor. 7-17 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihleri yapılacak.ÖSYM, internet kullanımı iyi olmayan öğrencilerin Başvuru Merkezlerini kullanarak tercih yapmalarını tavsiye ediyor. 

 

TERCİH EDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ

 

Genelde iş hayatında okuduğunuz bölüm / fakülte'den çok hangi üniversiteden mezun olduğunuz daha onemlidir. Mezunlarının iş dünyasında nerelere geldiğine ne kadar başarılı olduklarını araştırın. Üniversitenin eğitim altyapısını, akademik kadrosuna, burs imkanlarına, size sağlayabileceği yurtdışı deneyimlere ve sosyal ortamına bakın. Üniversitenin size sunacağı sosyal ortam ve fiziksel imkanlar çok önemlidir. Şehir dışında gelecekler, üniversitelerin barınma / yurt imkanlarını iyice araştırmalılar.  Kent dışından gelecek öğrenciler barınma – beslenme olanaklarını ve maliyetlerini de değerlendirin. Üniversitenin öğrencilerinin yararlandığı başarı ve ihtiyaç burs ve yardımlarını araştırın.

 

TERCİHLERİNİZİ İLGİ ALANLARINIZ VE MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNİZ ALANLARI BELİRLEYEREK YAPIN

 

Kendi ilgi alanlarınız ve mezun olduktan sonra çalışmak istediğiniz iş alanlarına göre öncelikle hangi Fakültede okumak istediğinizi kaar verin. Bunu yaparken de, yapabilirseniz bu bölümlerde okuyan öğrenciler veya mezunlardan bilgi almaya çalışın. Mezunlar arasında iş hayatına atılanlardan meslekle ilgili bilgiler alın. Gerçekten ilgi duyarak okuyabileceğiniz ve mezun olunca severek çalışabileceğiniz bir meslek seçmek için tercihlerinizi bu yönde şekillendirin. 

 

KISA BİLGİLER

 

1) Toplam 30 tercih yapma hakkın var. Ancak hepsini doldurmak zorunda değilsin. 

2) Tercih işlemlerini internet üzerinden yapabilirsin. Ancak internetle aran çok iyi değilse veya çekincelerin varsa, Başvuru Merkezlerine giderek takıldığın konuları sorabilirsin. Tercihler Başvuru Merkezleri üzerinden değil, sadece internet üzerinden yapılacak. 

3) Herhangi 2 veya 4 yıllık bir programa yerleştiğiniz zaman, bir sonraki sene üniversite tercihlerinde OBP'ın yarı yarıya düşer. Genel lise mezunuyum. 2 yıllık bir bölüme yerleştiğimde bir sonraki yıl puanım düşer mi?

4) Ne kadar yüksek puan alırsanız alın, sadece tek bir programa yerleşebileceksiniz. Bu program ise puanınızın yettiği en üst tercih olacaktır. 

 

 

Tercih işlemleri hakkında destek almak isteyenler, ÖSYM'nin hazırladığı rehberlik sitesini inceleyebilir. https://rehberlik.osym.gov.tr

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım