x

Work And Travel Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Her yıl on binlerce öğrenci Work and Travel programı aracılığı ile yurtdışında hem çalışarak para kazanmakta hem de seyahat ederek büyük bir maceraya atılmaktadır. Work and Travel ile Amerika gibi büyük bir ülkeye Türkiye’den gideceğiniz zaman yepyeni bir dünya ile karşı karşıya olduğunuzu unutmamalısınız. Bu nedenle de bir takım bilgilere önceden sahip olarak hareket etmenizde fayda vardır.  Work And Travel Tüyoları  Öncelikle Work and Travel kararı almak ciddi bir iştir ve en az 2-3 ay öncesinden bu kararı vererek harekete geçmek gerekir. Zira gittiğiniz eyalette yapacağınız işin ne olacağını bu erken atılan adım önemli ölçüde belirleyecektir.

Genel olarak seyahatinize karar vermeden önce Work and Travel gidenlerin yorumları ve kişilerin deneyimleri nelermiş okumamanızı tavsiye ederiz. Çünkü her birey ve her ortam birbirinden farklıdır. Sizin deneyiminiz yepyeni bir hikaye olacak ve çok farklı bir süreçten geçeceksiniz. Elbette, olumsuzluklar yaşamanız mümkün ancak bu olumsuzluklar da sizin karşınıza çıkacak ve siz bunlardan öğreneceksiniz.  Amerika’ya iş için gittiğiniz work and travel ülke seçimi yaptırmamaktadır.

Work and Travel’da çalışacağınız eyaleti seçebilirsiniz. Bunun için de yine erken başvuru yapmış olmanız gerekir; çünkü erken başvuru yapmadığınız takdirde istediğiniz eyalette, istediğiniz işi yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.  Oldukça keyifli ve güzel bir program olan Work and Travel için öğrenci olmak şart mı, sorusunun yanıtı ise evettir. Yani eğer öğrenci değilseniz Work and Travel programına katılarak Amerika’ya gidebilmeniz mümkün değildir.  

Work and Travel programı kapsamında seçeceğiniz mesleğin, sizin yapınıza en uygun olan meslek olmasına önem gösterin. Zira eğer sizin kişisel duruş ve tavrınız ile örtüşmeyen bir meslek yapacak olursanız, çalışma alanınızda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örnek olarak sakin ve sessiz bir yapıya sahipseniz, garson olarak çalışmanız bir nebze zor olacaktır.  Sorunlara açık olmayı öğrenin. Kalacağınız yer ile alakalı, çalışacağınız yer ile alakalı ve daha birçok konuda problem yaşamanız olasıdır. Bu problemlere açık olun ve sorun çözücü davranışlar sergileyin.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım