x

Özel Okul Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel Okul Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Doğru okul tercihi çocuklarımızın geleceğini doğrudan etkiler. Bizler de çocuğumuzun daha iyi bir eğitim almasını ve devlet okullarına göre ekstra bulunan bazı avantajlardan da faydalanmasını istediğimiz için özel okulları tercih ederiz. Bu tercihimiz sırasında dikkat etmemiz gereken bazı hususları inceleyelim…

 

  • Eğitim Programları

 

Eğitim programları okulun ders işleme tekniği hakkında fikir edinmemizi sağlar. Bilginin nasıl öğretildiği, ezberlenmesine mi yoksa öğrenilmesine mi dikkat edildiği gibi konulara dikkat etmemiz gerekir. Oyun, canlandırma, gözlem ve deney gibi yöntemler bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlarken çocuklarımızın ilgisi ve motivasyonu açısından da olumlu etki sağlar. Yenilikçi eğitim teknolojilerinin eğitime nasıl entegre edildiğini sorgulamamız gerekiyor.

 

  • Eğitim Kalitesi

 

 Okulun eğitim kalitesini, okulda ders veren öğretmenler ve okul başarı puanı belirler. Okul başarı puanı ne kadar yüksekse eğitim kalitesi de bir o kadar başarılıdır. Öğretmenler açısından değerlendirildiğinde eğitim veren öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin ve deneyimlerinin bulunup bulunmadığını öğrenmekte en az eğitim programları kadar önem arz eder. Çünkü araştırmalara göre, okulda hizmet veren öğretmenlerin kalitesinin, çocukların başarısında doğrudan etkili olduğu ispatlanmıştır.

 

  • Dil Eğitimi

 

Artık yabancı dilin şart olduğu bir dönemde yaşıyor olmamız, okulun verdiği yabancı dil eğitiminin de önemini artırıyor. Özel okullar dil eğitimi konusunda devlet okullarına göre farklı görüşe ve tekniğe sahip oluyorlar. Okulun ne şekilde bir dil eğitimi verdiği, aynı zamanda hangi yabancı dilleri barındırdığı da göz önünde bulundurulmalıdır.

 

  • Sosyal Faaliyetler

 

Çocukların zihinsel gelişimi yanı sıra, bedensel ve ruhsal gelişimlerini de destekleyecek faaliyetleri sağlayıp sağlamadığına da bakılmalıdır. Çünkü sosyal ve sportif faaliyetler öğrencilerin akademik başarısına katkı sağlar. Bu yüzden okulda kulüplerin olup olmadığı, ve sosyalliğe ne kadar önem verdiklerine dikkat edilmelidir.

 

  • Yapı

 

Son olarak okulun fiziki şartları dikkat etmemiz gereken konulardan biridir. Spor salonu, basket sahası vb. gibi alanların bulunması da bir tercih sebebi olabilirken, çocukların ders aralarında güvenle oyun oynayıp vakit geçirebileceği bahçesinin durumu da incelenip ona göre değerlendirilmelidir. Ayrıca sağlık açısından tuvalet hijyenine, bel ve boyun ağrılarının önüne geçmek açısından da sıraların konforuna dikkat edilmelidir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım