x

Erasmus Anlaşması Olan Üniversiteler Hangileri?


Erasmus, Avrupa Birliği programıdır. Üniversitelerin işbirliği içinde olması amacıyla düzenlenen bu programda okullar arası öğrenci veya personel değişimi yapılmaktadır. Bu değişimin maliyetlerini gidilen okullar karşılamaktadır. Bir bakıma yurt dışında burslu şekilde okuma fırsatı diyebiliriz.

 



Türkiye yurtdışında tam780 okulla anlaşmalıdır. Türkiye’deki çoğu okul, Erasmus programını uygulamaktadır. Tam 83 okul bu programa katılmıştır ve öğrenci değişikliği yapmaktadır. Bu üniversitelerden en çok okul seçeneği sunanlar şunlardır; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'dir. Erasmus anlaşmalı üniversiteler Türkiye'de en çok okul seçeneği sunanlar bu şekildedir.
 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Anlaşmalı Okullar
 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi anlaştığı okul sayısıyla çığır açıyor. 780 okulla 50 ülke ile anlaşması olan üniversite, Türkiye’de en başarılı üniversite olarak biliniyor.
 



Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan 26 okul ile anlaşmalı. Afganistan’da 1 okul ile Almanya’da 44 okul ile Arnavutluk’ta 2 okul ile Avustralya’da 3 okul ile Avusturya’da 6 okul ile Azerbaycan’da 10 okul ile Bangladeş’te 3 okul ile Belarus’ta 2 okul ile Belçika’da 4 okul ile Bosna Hersek’te 5 okul ile Bulgaristan’da 6 okul ile Çek Cumhutiyetinde 5 okul ile Danimarka’da 3 okul ile Endonezya’da 1 okul ile Ermenistan’da 2 okul ile Estonya’da 3 okul ile Fas’ta 5 okul ile Filistin’de 9 okul ile Finlandiya’da 6 okul ile Fransa’da 27 okul ile Güney Kore’de 5 okul ile Gürcistan’da 5 okul ile Hırvatistan’da 1 okul ile Hindistan’da 4 okul ile, Hollanda’da 12 okul ile, İngiltere’de 10 okul ile, İran’da 1 okul ile, İrlanda’da 2 okul ile İspanya’da 19 okul ile İsrail’de 3 okul ile İsveç’te 6 okul ile İtalya’da 24 okul ile Japonya’da 4 okul ile Kanada’da 4 okul ile Karadağ’da 3 okul ile Kazakistan’da 2 okul ile Kırgızistan’da 2 okul ile Kolombiya’da 10 okul ile Kosova’da 3 okul ile Litvanya’da 1 okul ile Lübnan’da 4 okul ile Lüksemburg’da 1 okul ile anlaşması olan üniversite en çok seçeneği sunan Üniversite olarak bilinmektedir. ODTÜ dışında Marmara üniversitesi anlaşmalı üniversiteler sayısı da oldukça fazla.
 

Marmara Üniversitesi ile Anlaşmalı Okullar
 



Marmara Üniversitesi erasmus ülkeleri arasında Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya, Danimarka ve İsveç bulunmaktadır. 665 okulla anlaşmalı olan Marmara Üniversitesi en çok okulla anlaşmalı olan üniversiteler arasında 2.sırada yer almaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım