x

İstanbul’da Özel Üniversite Fiyatları

 

Üniversitenin hayatımızda yeri büyüktür. Mesleki anlamda kendimizi geliştireceğimiz, mesleğimizi öğreneceğimiz üniversitelerin aynı zamanda da unutulmayacak anılara imza atılan eğitim kurumları olarak hafızamızda kazılı olduğu es geçilemez. Bazı üniversite adayları, özellikle de iş bulma konusunda daha rahat olacaklarını düşündükleri için bazıları puanları devlet üniversitelerine yetmedikleri için bazıları ise özel üniversitede görecekleri eğitim için özel üniversiteleri ilk hedefleri arasına alırlar.

 

 

Ancak Türkiye’ deki özel üniversiteler tercih edilirken de bazı hususları es geçmemek lazım. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi, özel üniversitelerin ücretleridir. Çünkü burslu olarak bile kazanmış olsanız belirli koşulları sağlayamadığınız takdirde, bursunuz kesilme ihtimali ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle öncelikli dikkat etmeniz gereken konu, maddi anlamda hazırlıklı olmanız gerektiğidir.

 

Peki, Ne Kadar Hazırlıklı Olmalıyım?

 

İşte bu sorunun cevabı üniversiteden üniversiteye ve bölümden bölüme değişmektedir. Ayrıca bir önemli husus da illere göre özel üniversitelerin ücretlerinin değişkenlik göstermesidir. Biz sizlere en çok tercih edilen özel üniversitelerin yer aldığı İstanbul’da özel üniversitelerin fiyatlarından bahsedeceğiz. Özel üniversiteler İstanbul ili içerisinde ortalama 15 bin T-L30 bin TL arası değişkenlik göstermektedir. Bu fiyat 4 yıllık lisans bölümleri için geçerli fiyatlardır. 2 yıllık ön lisans bölümlerinin fiyatları ortalama 10 bin TL-20 bin TL arasında seyrederken bu fiyat sağlık bölümlerinde değişmektedir. Tıp fakülteleri, eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri gibi özel üniversite sağlık bölümleri fiyatları ortalama olarak 40 bin TL-50 bin TL civarındadır. Ayrıca bu fiyatlar yıllık eğitim ücreti olup her yıl yinelenmektedir. Her yıl üniversitenin belirli standartları dahilinde güncellenen fiyatlar artış gösterebilir.

 

 

Ancak, ister özel üniversite ister devlet üniversiteleri arasında tercih yaparken öğrenim göreceğiniz ilin imkânlarını da düşünmeniz gerekmektedir. İstanbul ili, üniversite öğrencileri için birçok imkanı içinde barındırır. Staj olanakları, gerektiğinde part time iş olanakları ya da mezuniyet sonrası iş bulmanın kolaylığı nedeniyle tercih edilen İstanbul’da ulaşım, kiralık ev fiyatlarındaki tutarlar gibi zorluklar da düşünülmelidir. Tüm bu avantaj ve dezavantajlar değerlendirilerek yapılan tercihler en sağlıklı tercihlerdir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım