x

Uluslarası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünü Tanıyalım

 

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi (TM-2)

 

TM2 puan türüyle girebileceğiniz bölümlerden biri olan Uluslarası ilişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü nedir, mezunlar ne iş yaparlar, taban puanları kaçtır gibi sorunların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. 

 

Programın Amacı

Uluslarası ilişkiler ve siyaset bilimi bölümünde, devletler arası ilişkilerin tarihi, sistemin işleyişi, siyasi ve ekonomik yapısı öğretilir. Ülkemizin bu ekosistem içindeki durumu ve pozisyonu gibi konular araştırmalar yapılır. Kariyerlerini Diplomat olmak üzerine planlayanların tercih etmesi gereken bir bölüm olan Uluslararası İlişkiler bölümü'nde mezun olacakların, siyaset bilimi, hukuk, coğrafya, ekonomi gibi konular hakkında da bilgi sahibi olması faydalıdır. 

 

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Lisans eğitimi sırasında Siyasal Tarih, Siyaset Bilimi, Toplumbilim, Devletler Hukuku, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Türk Dış Politikası gibi dersler okutulur.

 

Ünvan

Bu bölümden mezun olanlara ‘Siyaset Bilimci’ veya ‘Uluslararası İlişkiler Uzmanı’ denir. Mezunların yazılı ve sözlü iletişim konusunda kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir. Yabancı dil ile ilgili de, bir yabancı dili mutlaka çok iyi seviyede hakim olup, günlük siyasi ve ekonomi gelişmeleri lokal ve global olarka çok iyi takip etmeleri gerekmektedir. 

 

Çalışma Alanları, İş İmkanları

Uluslarası ilişkiler ve siyaset bilimi bölümü mezunları "Diplomat" olmak için gerekli altyapıya sahiptirler. Bunun dışında, Dışişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı gibi devlet kurumlarında, özel şirketlerin, özel bankaların ilgili departmanlarında görev alabilirler. 

 

Uluslarası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü olan Devlet ve Vakıf üniversiteleri arasından aramak yapmak için tercih robotumuzu kullanın. 

 

Uluslarası ilişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü için en yüksek puanla öğrenci alan ilk 10 üniversiteyi ve taban puanlarını listeledik. 

 

Uluslarası İlişkiler Taban Puan

 

- YGS'ye gireceklere önemli tavsiyeler

- Enerji Sistemleri Mühendisliğini Tanıyalım

- 2013 boş üniversite kontenjanları

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım