x

Ritmik Jimnastik Nedir?

Ritmik Jimnastik Nedir?

 

Sporun birçok dalının birleşiminden yola çıkan özellikle kadınların yer aldığı salon sporuna ritmik jimnastik adı verilmektedir. Ritmik jimnastiği oluşturan spor dalları; bale, dans, folklor ve jimnastiktir. Özellikle son yıllarda ritmik jimnastiğe ilgi artmış ve bu sayede daha bilinen bir spor dalı olmasını sağlamıştır.

 

ritmik jimnastik

 

Ritmik Jimnastikte Hangi Aletler Kullanılır?

 

Birçok alette ritmik jimnastik sırasında dansla ve kareografi ile birlikte kullanılmaktadır. Vücut hareketlerinin yapıldığı bu süreçlerdeki aletler belli beceri gerektirir ve dersler ile birlikte farklı adımlarda kullanılır. Bu aletler; ip, çember, top, labut ve kurdeledir. Bunlardan bazıları çok daha uzmanlaşmış kişiler tarafından kullanılsa da ritmik jimnastiğin tamamında kullanılmaktadır. Özellikle çember; atışlar ya da vücutta yuvarlamalar için kullanılır ve birçok ritmik jimnastik kareografisinde bulunur. Yine bumerang gibi üst düzey hareketlerde kurdele kullanılarak seyredenlere hoş bir görüntü sağlanabilmektedir.

 

Ritmik Jimnastiğe Hangi Yaşlarda Başlanmalı?

 

Birçok spor dalında ve özellikle de dansta olduğu gibi ritmik jimnastiğe de küçük yaşlarda başlanması çok önemlidir. Özellikle dans ve müziğe yatkın, seven çocuklar için çok uygun olan bu spor dalı çocuklara birçok avantaj da sağlamaktadır. 5 yaşından itibaren çocuğunuzu ritmik jimnastik ile ilgili kurslara gönderebilirsiniz. En ideal yaş aralığı 5 yaştan başlayara 8 yaşına kadar devam etse de daha sonraki yaşlarda da ritmik jimnastik kursu alınabilmektedir.

 

ritmik jimnastik nedir

 

Ritmik Jimnastiğin Çocuklara Ne Gibi Faydaları Vardır?

 

Çocuklara birçok olumlu etkide bulunan ritmik jimnastik yaratıclığı körükler. Ayrıca el ve göz koordinasyonunun gelişmesine katkıda bulunan ritmik jimnastik ile erken yaşta disiplin oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda ekip işi olan ritmik jimnastik kurs esnasında da benzer yaştaki çocuklarla iletişimde olan çocuklara paylaşmayı, sosyalleşmeyi öğretecektir. Ekipman ile çalışmayı öğreten ritmik jimnastik ilerki yaşlarda bırakılsa dahi bu spor dalı ile başlayan çocuklarda mutlaka diğer spor dallarına ya da dansa yönelme olmaktadır. Yani tüm yaşlarda spor hayatlarının bir parçası haline gelmektedir.

 

Ritmik Jimnastik Kursları

 

İzlemesi keyifli olsa da zor ve sürekli çalışma ile devam ettirilebilen ritmik jimnastik, özellikle büyük şehirler başta olmak üzere kurslarda öğretilmektedir. Uzman öğretmenler tarafından özel kurslarda öğretilen bu spor dalını farklı fiyatlarda eğitimler ile bulabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım