x

Keman Dersleri

Keman çalmak kolay iş değildir. Çalarken duruş ve kemanı tutuş şekli çok önemlidir. Bu yazımızda keman çalmak isteyen fakat özel kurslara gidecek maddi gücü olmayanlar için ücretsiz keman kursları hakkında bilgi vereceğiz. Yurt genelinde birçok yerde bu imkandan yararlanabileceğiniz mecralar mevcuttur. Halk eğitim merkezleri başta olmak üzere il ve ilçe belediyelerinin düzenlediği kurslarla vatandaşlar keman çalmayı ücretsiz bir şekilde öğrenmektedirler. Peki keman kursları nasıl olur? Neler öğretilir?

Keman Kursları

MEB tarafından hazırlanan ders programı tüm kurs yerlerinde aynıdır. 240 saatlik ücretsiz keman kursunda, ilk etapta öğrencilere müziğin temel öğeleri öğretilir sonrasında duruş ve tutuş şekilleri öğretilir. Yay teknikleri anlatılır. Notalarla çalmaya geçildiğinde minör ve majör dizelerle bol bol alıştırma yapılır. Eğitimlerde genellikle klasik batı müziği çalışılır.

Şimdi dilerseniz yurt genelinde ücretsiz olarak verilen kurslardan ve sağladıkları imkanlardan bahsedelim.

Halk Eğitim Merkezleri

Keman kursu, devletin vatandaşlarına sunduğu Halk Eğitim Merkezlerinde yer alan birçok ücretsiz kurstan biridir. Ülkenin her şehrinin her ilçesinde bulunan bu merkezlerden birinde keman öğrenmek isteyen bir vatandaş, şahsen gidip başvurduğu takdirde bu hizmetten ücretsiz yararlanabilecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK)

İstanbul’da yer alan İsmek kursları on farklı şubede faaliyet göstermektedir. 16 ve üzeri yaşında olan her vatandaşa açık olan keman kurslarından faydalanmak için kimlik fotokopisiyle İsmek şubesine gidilmesi yeterlidir. http://www.ismekkurs.com/ismek-keman-kursu adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)

Biri İç Anadolu, diğeri ise Marmara bölgesinin önemli büyükşehir belediyelerinden olan Konya ve Kocaeli Belediyeleri vatandaşlarına ücretsiz keman kursu vermektedir. http://www.komek.org.tr/ ve http://komek.org/default.asp adreslerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK)

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gasmek keman kurslarıyla vatandaşına ücretsiz bir alternatif sunan büyükşehir belediyeleri arasındadır. https://www.gasmek.org.tr/ adresinden kursa online başvuruda bulunabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım