x

Piyano Çalmayı Nasıl Öğrenirim?

Piyanistler bu süreci çeşitli eğitim yöntemleri ile sık sık alıştırma yaparak geçirirler.

Piyano çalmak için ne yapmak gerekir?

Piyano çalmak için öncelikle bir kursa yazılmalı ve özel piyano eğitimi alınmalıdır. Piyano eğitimi sırasında ellerde oluşan teknik becerinin sayesinde beyin yapısında ciddi bir gelişme gözlenir. Birey piyanoda bir parça çalarken beynin her iki lobunu da çalıştırır, öyle ki sol ya da sağ elin hangi notaya basacağını algılar. Yapılan çalışmalar sonucunda parmak hızlarında günbegün artış görülür. Parmakların hız kazanması için her gün kursa gidip ders alınmalı, hatta mümkünse evde de çalışılmalıdır. Piyano ile ilgili kitaplar okunmalı, kollar serbest olmalı ve eller rahat durmalıdır.

Piyano kurslarına kaç yaş grupları katılır?

Piyano çalmak isteyen her birey kaç yaşında olursa olsun bu kurslara katılabilir. Ancak çocuğunuzla ilgili konservatuar hayalleriniz varsa çocuğunuz piyano eğitimine ne kadar başlarsa onun için o kadar iyi olur. 6-7 yaşlarında başlanan eğitimin çocuğun eklem gelişiminde önemli katkısı olacaktır.

Yetişkinler için piyano kursu katılımları genelde daha çok hobi maksatlı olur. Kurslar haftada genelde 1 veya 2 gün ders vermektedirler.

Piyano eğitimine ayrılması gereken zaman ne kadardır?

Piyano eğitimi alanlar, başlangıç evresinden uzmanlaşıncaya kadar her gün ne kadar çok çalışırsa o kadar çabuk gelişme göstereceklerdir. Gün içerisinde 1 ya da 2 saat kadar yapılan çalışma yeterli olacaktır. Ancak piyano ile profesyonel olarak ilgileniliyorsa, bu zaman dilimini minimum 3-4 saate çıkarmak gerekir.

Piyano kursu ücretleri ne kadardır?

Piyano kursu fiyatları; kursun bulunduğu şehre, bölgeye, uygulanacak olan ders programına, haftalık kurs saati ve toplam saate, katılımcıların yaş grubuna, katılımcı sayısına ve buna benzer pek çok özelliğe göre farklılıklar göstermektedir. Sizler için hazırladığımız sayfamızda yer alan kurslar arasından piyano kurslarını bakarak, buradan daha net bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım