x

Piano Dersi

Piano Dersi

 

Birçok spor ve müzik alanında olduğu gibi piyano dersleri için de erken yaştan itibaren başlanmalıdır. Piyanoya başlama yaşı olarak 5 yaş ideal olarak kabul edilse de daha sonraki yıllarda da çocuğunuza eğitim aldırabilirsiniz.

 

piano dersi

 

Bu eğitimler uzman öğretmenler tarafından verilmektedir ve çocuklarda öncelikle ritm kulağı ile birlikte ezgisel bellek aranmaktadır. Eğer çocuklar müzik ve piyano eğitimine yatkın ise kısa sürede çok fazla yol alınabilmektedir.

 

 

Piyano Dersleri Hakkında

 

Piyano eğitimleri kurslara ve özel eğitim merkezlerine göre farklılık gösterse de genellikle birkaç şekilde gerçekleşmektedir. Daha çok bireysel eğitimin verildiği bu kurslar ve özel dersleri ülkemizin birçok şehrinde farklı fiyat ve ders saatleri ile bulabilirsiniz. Ancak bazı derslerde grup eğitimleri de verilmektedir. Bu tarz bir eğitim isterseniz öncelikle gideceğiniz yerde bu tarz bir öğrenme stilinin olup olmadığını araştırmalısınız.

 

 

Piyano seçimleri de kurslara bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Birçok kurs ve özel ders tarafından akustik piyanolar tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise öğrencilerdeki ses kurgusunun ve tuşlara bastığındaki hassasiyetin daha iyi anlaşılmasıdır. İlk eğitimlerde akustik piyanolar çok daha verimli olmaktadır. Ancak şan dersi almak isteyenlerde elektronik piyanolar da seçilmektedir. Bu seçimler ortalama olup birçok kursta değişebilmektedir. Ayrıca ders günü ve saatleri belli olan piyano eğitimleri olmakla birlikte bu seçimlerin öğrenci ile beraber kararlaştırıldığı eğitim merkezleri de olabilmektedir. Ders saatleri haftada en az 1 saat olmak üzere kişilerin isteğine bağlı olarak tüm kurslarda değişiklik göstermektedir.

 

Piyano Derslerinde Ne Gibi Kazanımlar Elde Edilmektedir?

 

Birçok farklı eğitim modeli uygulanmakla beraber bir amaç doğrultusunda belli başlı genel eğitimler her kurs tarafından çocuklara ve kişilere uygulanmaktadır. Bu eğitimlerden bazıları; Notayı algılayabilme, parmaklara hız kazandırma ve güçlendirme, çift el ile piyano kullanımıdır. Ayrıca repertuar çalışmaları da klasik parçalardan başlayarak günümüz müziğine kadar gelmektedir ve derslerde uygulanmaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım