x

Matematik Mühendisliği

Matematik Mühendisliği bölümü nedir ? Mesleki özellikler nelerdir ? Hangi üniversitelerde Matematik Mühendisliği bölümü vardır ? Mezun olunca iş olanakları nelerdir ? 

 

Matematik Mühendisi

 

TANIM

 

Bankacılıkta ve endüstride sorunları matematiksel yollarla çözebilen ve geliştirebilen kişilere Matematik Mühendisi denir.

 

GÖREVLER

 

Matematik mühendisliği matematiğin uygulama alanı olup matematik mühendisi çalıştığı kurumda; problemlerin matematiksel modelini kurar ve çözer. Aynı zamanda problemlerin çözümü için yöntemler geliştirir.

 

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

 

Matematik mühendisi olmak isteyenlerin; sayılarla sürekli ilgili olacak, olayları matematiksel olarak analiz edip ve matematiksel olarak sonuçları ifade edebilme yeteneğine sahip,dikkatli sorumluluk sahibi olmaları gerekmektedir..

 

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

 

Matematik mühendisleri sürekli sayılarla uğraştığı için genellikle büro ortamlarında,tek başlarına ve sessiz ortamlarda çalışırlar. Zaman zaman diğer çalışanlarla iletişimde bulunmaları gerekebilir.

 

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

 

Matematik mühendisliği eğitimi aşağıda belirtilen üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi
"Matematik Mühendisliği" bölümünde verilmektedir:

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi (İstanbul),

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalürji Fakültesi (İstanbul).

 

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

 

Matematik mühendisleri; Kamu veya özel sektöre ait bankalarda, Sigorta şirketlerinde, Endüstri kuruluşlarında, Devlet İstatistik Enstitüsü, Milli Prodüktivite Merkezi gibi kamu kuruluşlarında, Matematik mühendisi unvanını alan kimseler TÜBİTAK, MTA gibi kurumlarda , özel ve resmi fabrikalar ile üniversitelerin araştırma laboratuarlarında, çeşitli kuruluşlarla bankaların bilgi işlem birimlerinde çalışabilmektedirler. Bilgisayar yazılım şirketlerinde görev alabilirler. Endüstri ve bilgisayar bilimlerinin gelişimi matematik mühendislerinin iş bulma olanaklarını artırmıştır.

 

EĞİTİM SONRASI

 

Matematik mühendisleri kamu kuruluşlarında çalıştıklarında Devlet tarafından belirlenen aylıkla görev yaparlar.Özel sektörde ücretler anlaşma ile belirlenir.Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans, doktora yapabilir, araştırma görevlisi olabilir ve akademik kariyer yapabilirler.Çalıştıkları işyerinde yöneticilik konumlarına gelebilirler.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım