x

Kredi ve Yurtlar Kurumu 2014 burs sonuçları açıklandı

 

KYK Burs Sonuçları 2013

 

KYK burs sonuçları açıklandı. KYK sorgulama sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

http://www.kyk.gov.tr/web/2013_krd_SNC_yurtici/basvuruKimlikNoGiris.do

 

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

 

Bakan Kılıç, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”2014 yılı burs/kredi başvuru sonuçları ile burs/kredi ve yemek katkısı rakamlarını Pazar günü saat 12.00'de açıklayacağız” diye duyurmuştu. NOT: Yoğunluktan dolayı sayfa zaman zaman sunucu hatası vermektedir.

 

İLK ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Aralık ayında açıklanan sonuçlara göre öğrenim kredisi ya da bursa alma hakkı kazanan öğrencilere ilk ödemeleri 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacaktır. Öğrencilerin kredisinin kesilmesini gerektirecek herhangi bir durum olmaması halinde bu ödemeler öğrenci hesaplarına her ayın 7'sinde yatırılacaktır. KYK burs sonuçlarını açıkladığında konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sitemizde yer alacaktır.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aylık olarak aldığı burs ve kredi miktarını, 1 Ocak 2014'ten itibaren artıracaklarını belirterek,  lisans öğrencileri için aylık 280 lira olan yüksek öğrenim kredi ve burs miktarını 300 lira, yüksek lisans öğrencilerinin aylık 560 lira olan burs veya kredi miktarını 600, doktora öğrencilerinin aylık 840 lira olan burs ve kredi miktarını da 900 liraya yükselteceklerini bildirdi.


KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman duyurulacağı son zamanların en çok merak edilen konusu oldu. KYK Burs sonucunu merak eden adaylar için bugünler sancılı olarak geçmektedir. Geçen yıl KYK Burs sonuçları çoktan açıklanmıştı. Ancak bu yıl sonuçlar halen daha duyurulmadı.



Spor Bakanı Suat Kılıç KYK sonuçlarının ne zaman açıklanacağını Twitter"dan duyurdu. Kılıç KYK sonuçlarını haftasonu Başbakanla beraber açıklayacaklarını söyledi.


 
Geçen sene Kyk Burs sonuçlarının açıklanması üzerine  burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler taahhüt senetlerini Kasımın son haftasından itibaren Aralık ayının ilk haftalarına kadar noterde onaylatıp ardından o ay içinde KYK Genel Müdürlüğü veya diğer şehirlerdeki şube müdürlüklerine vermişlerdi.


 
Bu senede yukarıdaki işlemler KYK'nın açıkladığı tarihler içinde yapılıp senetlerini adı geçen kurumlara vereceklerdir. Bölge ve/veya yurt müdürlüğü olmayan yerlerde ise “Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:25 Çankaya/Ankara” adresinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne posta ile yada bizzat iletecekler.

 

BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLARI

 

Burs/ öğrenim ve katkı kredisi ile ilgili soru ve sorunları olan öğrenciler;

Posta ile: Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA

Elektronik Posta ile: http://eyurtkur.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/krediMailGiris.do alanına girerek

Telefon ile: 444 19 61 numaralı Çağrı Merkezimizden gerekli bilgileri alabilirler.

KAYNAK: Haber Yurdum


 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım