x

Gitar Dersleri

Gitar Dersleri

 

Bazen gitar dersi olmadan geçen süreç gitar hevesini öldürmüş olsa da gitar dersleri kişiye çokça avantaj sağlayarak birçok şarkıda kullanılan sesleri çıkartmada oldukça yardımcı olmaktadır.

 

gitar dersi

 

Gitar Derslerine Ne Zaman Başlanmalı?

 

Birçok müzik ve dans derslerinde olduğu gitarda da erken yaşlarda başlama kişiye büyük avantajlar sağlamaktadır. İdeal yaş olarak gitar derslerine 11 yaşta başlanmalıdır. Bunun sebebi ise parmaklar ve kolların uzaması ile birlikte algılamanın güçlenmesidir. Ayrıca keyif alınmaya başlanacak yaşlardan olan 11 – 12 yaşlar kişiye başarı kazandırmaktadır. Daha erken yaşlarda gitar derslerine başlamak parmakları acıtır ve parmaklar yeterince gelişmediğinden dolayı doğru ses çıkmaz bu da çocukların hevesini söndürür.

 

 

Gitar Dersleri İçin Hangi Tip Gitar Seçilmeli?

 

Çocukların ve kişilerin müzik zevklerine göre istediğiniz gitarı seçerek gitar derslerine katılabilirsiniz. Ancak gitar derslerinde öncelikli olarak klasik gitar ile eğitim verilmektedir. Bunun nedeni temel programların öncelikli olarak öğretilmesidir. Ardından klasik, akustik, bas gitar ya da elektro arasından zevkinize uygun seçimi yaparak gitar derslerine devam edebilirsiniz. Repertuar açısından birçok tarza uyan gitarlar genellikle akustik gitarlardır. Ayrıca gitarın sesi ve hangi ağaçtan yapıldığı da oldukça önemlidir. Bu nedenle birçok gitarı denemeli ve müzik zevkinizle birleştirerek gitar seçimi yapmalısınız.

 

 

Gitar Dersleri Hakkında

 

Ülkemizde birçok şehirde ücretli ya da ücretsiz olarak gitar dersleri verilmektedir. Ücretsiz olan gitar dersleri genellikle belediye iş birliği ile gerçekleşmektedir ve sınırlı sayıda öğrenci kabul etmektedir. Ancak diğer özel derslere uygun fiyatlı olarak ulaşabilir ve temelde 3 aylık bir programla gitar çalmaya başlayabilirsiniz. Haftalık olarak 1 ya da 2 saatlik seanslar halinde yapılan gitar dersleri her kurs merkezine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bireysel ya da ekip halinde yapılan gitar derslerinden istediğinizi seçebilirsiniz. 3 aylık temel eğitim sonrasında etütler ile derslere devam etmeli ve yerli, yabancı parçalara geçiş yapmalısınız. Bireysel olarak yapılan gitar dersleri çok etkili olsa da grup halindeki dersler çocuklara sosyalleşmeyi öğretmekte ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktadır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım