x

Boğaziçi Üniversitesi 148'inci Mezunlarını Uğurladı

2014-2015 öğretim yılı öğrencilerinin mezun diplomalarını aldığı törende 1635 lisans, 62 doktora, 404 yüksek lisans mezunu olmak üzere toplam 2101 öğrenci mezun oldu.

· Törenin bu yılki misafir konuşmacısı ABD’de yaşayan, Robert Kolej mezunu, bilim adamı ve girişimci Dr. Kenan Şahin oldu. “ABD’nin en etkili 50 Türk’ü” arasında yer alan; Tiax LLC Başkanı Dr. Kenan Şahin’e Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Fahri Doktora Unvanı takdim edilirken, 1993 yılı Mühendislik Fakültesi mezunu Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, BÜMED Özel Ödülü’ne layık görüldü.

 Açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu: “Yenilik, fark yaratacak bilgi ancak gerekli yerlere taşınabildiği ölçüde, özgür ve eşit bir şekilde kullanılabilir olduğu sürece kapsayıcı olabilir; dünyayı ve ülkemizi daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kılar. İşte tam da bu noktada, sürdürülebilir, müreffeh, özgür ve mutlu bir toplum için her birinizin tek tek üstlenmesi gereken sorumluluklar oldukça büyük” dedi.

· Dr. Kenan Şahin: “Demokrasinin özü teknolojidir. Demokrasinin kaynağı ise tenkittir. Herkes memnun olduğu bir ortamda demokrasi olmaz. Türkiye’de tenkit teknolojisinin kurulması da demokrasinin gelişmesi için çok önemliydi bu Türkiye’de çok gelişti. Bu sistemin kurulması yolunda da üniversitelere büyük sorumluluk düşüyor. İkinci olarak ise çatışmaların kırılması için gerekli olan müesseselerin oluşması gerekiyor. Bu müesseseler sağlıklı olarak varlıklarını sürdüremezse demokrasilerde yıkımlar yaşanır. Türkiye’de de bu çatışmaları müspet şekilde değiştirebilecek çok sayıda müessese var. Demokrasinin kurulması için en önemli olarak gördüğüm üçüncü basamakta o müesseseleri koruyacak müesseselerin varlığını korumak gerekiyor. Benim gördüğüm demokrasi teknolojisi de Türkiye’de kurulmuştur” dedi.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım