x

Bale Eğitimi

Bale Eğitimi Hakkında

 

Bale ya da bale eğitimi ülkemizde çok fazla gelişen bir bölüm olmasa da son yıllarda bilinçli aileler tarafından bilinmeye başlanmıştır.

 

Bale Eğitimi

 

Bale Eğitimine Başlamak

 

Bale özel kıyafet ve ayakkabılar ile yapılan bir sahne sanatıdır. Bale eğitimine çocukluktan itibaren başlanmalıdır ve vücut bale figürleri ile erken tanışmalıdır. Bale için eğitime başlayan çocukların yaşı en erken 4 yaştır. Çünkü bu yaşlarda çocukların kaba kas motor gelişimleri gelişmektedir ve bale hareketlerini yapar seviyededir. Daha önce eğitim verilmesi kas motor gelişimi tamamlanmadığı için çocukları yormaktadır. Ayrıca eğitimde başarılı olamayan çocuklarda güven problemi de yaşanmaktadır. En erken 4 yaş kabul edilse dahi bu yaştan sonra da rahatlıkla çocuklar bale eğitimine gönderilebilirler. Genel kanı 4 ile 11 yaş arası olsa da son yıllarda birçok eğitimci bunun yanlış olduğunu ve yetişkinlerde bile bale eğitimi gerçekleşebildiğini söylemektedir.

 

 

Bale Eğitiminin Yararları Nelerdir?

 

Bale oldukça yorucu ve zor bir dans türüdür. Bu nedenle baleyi sevmeyen çocuklara zorla bale eğitimi verdirmek yanlış olacaktır. Bale sevgi isteyen ve sabır gösterilmesi gereken bir sanattır. Ancak baleden hoşlanan ve eğitimde başarılı olan çocuklara oldukça faydası olan bale, onları daha mutlu bir hayata hazırlamaktadır. Öncelikle omurilik yapısını geliştiren bale ayrıca yanlış duruşları düzelterek bireylerin hayatının her anında dik durmasını sağlar. Ayrıca özgüven duygusunun da gelişmesine katkı sağlayan bir dans türü olan eğitimi ilerleyen yıllarda bu özgüveni hayatının diğer noktalarında da kullanması için bireylere etki edecektir. Plan program ya da denegeli büyüme gibi birçok faydası olan bale eğitimini çocuklara aşılamalı ve hayatlarında başarı için katkı sağlamalısınız.

 

 

Bale Kursları

 

Ülkemizde birçok ilde özel bale kursları yer almaktadır. Farklı fiyatlarda ve semtlerde bulabileceğiniz bale kursları araştırarak en doğru yeri çocuğunuz için seçebilir ve ilerki hayatı için ilk adımı siz atabilirsiniz. Bale kursları hem ritm duygusunun gelişeceği hem de diğer yaşıtları ile birlikte sosyalleşmesi için bale eğitiminin yanı sıra kazanacağı özellikler olacaktır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım