x

Gündüz Bakım Evleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gündüz Bakım Evleri

 

Annesi babası çalışan çocuklar için düşünülmüş en güzel çözüm kreş ve benzeri gündüz bakım evleridir. Bu bakım evleri gün içinde ailelerin meşgul olduğu zamanlarda çocuklarla profesyonel olarak ilgilenen yerlerdir. Çocukların beslenme, öğrenme, temizlik ve benzeri alışkanlıklarının uzman kişiler tarafından uygun bir şekilde öğretilmesi kreşlerin başlıca görevlerindendir. Ayrıca gün boyunca çocuğun sağlık ve güvenliğinden kreş içerisindeki sorumlular mesuldür.

 

 

Gündüz Bakım Evleri Neden Tercih Edilir ?

Gündüz bakım evlerini eğer sadece çocuğunuzu sizin evde olmayacağınız zamanlarda bırakılacak bir yer olarak görüyorsanız size yanıldığınızı söyleyelim. Çünkü gündüz bakım evleri çocuklarınızın yaş grubuna göre belli eğitimleri de aldığı bir okul öncesi sınıftır. Sınıf kelimesi sizler için çok resmi gelebilir ancak bu tarz bakım evleri zannettiğiniz gibi “kalemi defteri eline al yaz bakalım” gibi çocuklarınızın çocuk olduğunu unutacağı türden yerler değildir.

 

 

Amaç çocuğunuzun gününü sadece eğitim ya da sadece oyun ile doldurmak değildir. Onların çocuk olduklarını unutmadan yaş grubuna uygun eğitim vermektir. Yaş grubu çok da küçük olan çocuklarınız ya da bebekleriniz için de bebek bakımının önemi konusunda bilgi sahibi insanların bulunduğu gündüz bakım evleri sizin için uygun olacaktır. Bir bebeğe annesi gibi kimse bakamaz, bunu kabul ediyoruz ama annesi haricinde bakan kişinin profesyonel olması ailenin içinin biraz olsun rahatlaması için oldukça yeterli bir nedendir.

 

Gündüz Bakım Evleri Hakkında Neler Biliyoruz?

 

Gündüz bakım evleri hakkında söylememiz gereken ve yanlış bilinen şeylerden ilki, bu evlerin sadece çocuğun oyalanacağı bir yer olarak görülmesidir. Böyle bir düşüncesinin kesinlikle yanlış olduğunu anlamalısınız. Çünkü çocuğunuzu bırakacağınız yerin profesyonel eller olduğunu ve bu bakım evini seçerken de çocuğunuzun eğitim hayatıyla ilgili attığı ilk adım olduğunu unutmamalısınız. Gündüz bakım evlerinde çocuklarınız için kabaca hangi eğitimlerin verildiğine ve hangi etkinliklerin yapıldığına kısaca değinelim.

 

 

İlk olarak bu yerlerde çocuklarınızın çocuk olduğu asla unutulmuyor. Bunun yanı sıra çocuklarınız için sosyalleşeceği bir ortam olduğuna emin olabilirsiniz. Sosyalleşecek, kendi yaş gruplarıyla diyaloglara girecek ve paylaşmayı öğrenecektir. Her yaş grubuna ayrı ayrı hitap eden sınıflar ve sosyal ortamlar bulunur. 0-3 yaş kreşleri, 3-4 yaş kreşleri ve dahası aynı kreş bünyesinde de bulunabilir, farklı kreşler sadece belirli yaş gruplarını da alıyor olabilirler.

 

Biraz daha büyük yaştaki çocukların eğitimlerini az çok biliyor tahmin ediyoruz. Fakat 0-3 yaş grubunun eğitimleri konusunda pek bilgi sahibi değiliz. Bu yaş grubunda oyun ağırlıklı ama ihtiyaçlarını karşılamayı öğrenebilecekleri eğitimler oyunlarla öğretiliyor. Örneğin yemek yeme, tuvalet ihtiyacı gibi eğitimler bunlara örnek olabilir. Bunun dışında da vücut ve zekâ gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler yapılarak kaliteli zaman geçirmeleri sağlanıyor.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım