x

Teknolojinin Zararları

Teknolojinin Çocuklarımıza Zararları Nelerdir?


Her ne kadar teknoloji günlük hayatımızı kolaylaştırsa da bazı olumsuz durumlarla karşılaşmamıza da neden olabilmektedir.

Özellikle teknolojiyle iç içe yaşayan toplumlarda sıklıkla karşılaşılan bu olumsuzluklar, bireyler üzerinde hem psikolojik hem ekonomik hem de bilişsel etkileri olabilmektedir.

Bu yazımızda da bu zararlar üzerinde duracağız.

 

Teknolojinin Yanlış Kullanımı Psikolojik Zarara Yol Açabiliyor


Teknolojinin yanlış kullanımının bireyler üzerindeki en olumsuz etkilerinden biri psikolojik tahribattır.

Akıllı telefon, bilgisayar, internet gibi teknolojilerle yanlış etkileşim kuran bireyler, psikolojik açıdan zorlayıcı şeyler deneyimleyebiliyorlar.

Özellikle gün içerisinde bu gibi teknolojilere yoğun bağlı kalma durumu bireylerde yalnızlık hissiyle birlikte asosyallik gibi durumları beraberinde getiriyor.

 

Bilinçsiz Tüketime Teşvik Ediyor
 

Teknolojinin modern toplum üzerindeki en büyük olumsuzluklarından biri de ekonomik etkenlerdir.

Özellikle dijital teknolojiler, tüketici olarak hedefledikleri bireylere gündelik hayatlarının her anında ihtiyaç duymadıkları ürünlerin reklamlarına maruz bırakarak bilinçsiz bir tüketici kitlesi oluşturuyor.

Bu doğrultuda da bireyler genel olarak ihtiyaç duymadıkları ürünler için harcama yapmaya başlıyorlar.

 

Öğrenmeyi Yavaşlatabiliyor


Teknoloji eğitim ve öğrenme süreçlerinde büyük faydalar sağladığı gibi bilişsel olarak kısıtlayıcı etkenlere de sahip olabiliyor.

Bu noktada teknoloji ile nasıl etkileşim kurduğumuz son derece kritik rol oynuyor.

Böylelikle eğer teknoloji ile olan etkileşimimiz süresince düşünsel olarak kendimizi kısıtlıyorsak bu durum uzun vadede bir takım öğrenme bozuklukları, hafıza yetersizliği gibi belirli olumsuzluklarla su yüzüne çıkabiliyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım