x

Trafikte Solunan Kirli Hava Çocuklarda Astım Vakalarını Artırıyor

Kirli Hava Nedeniyle Her Sene 4 milyon Çocuğa Astım Teşhisi Konuyor
 

194 ülke ve 125 şehirde yapılan araştırmaya göre, çocuk astımı vakası oluşan ülkelerde hava kirliliği oranı Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği sınırların üzerinde çıktı.

Trafiğin nedeniyle oluşan hava kirliliğiyle çocuklarda rastlanan astım vakaları arasındaki ilişki ilk kez global olarak incelendi.

Çocuklar, yetişkinlere göre zehirli havadan daha çabuk etkileniyor.


ABD'de yapılan araştırma, trafikteki araçların yarattığı hava kirliliği nedeniyle dünyada her yıl 4 milyon çocuğa astım teşhisi konduğunu ortaya çıkardı.
 


Trafik Nedeniyle Hava Kirliliği En Yüksek Ülkeler Hangileri?


Rapora göre, trafik kirliliğine bağlı çocuk astım oranının en yüksek olduğu ülke Kuveyt. Kuveyt'i daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kanada, Tayvan ve Bahreyn gibi ülkeler takip ediyor.

Türkiye de listeye girmiş durumda.


Çocuklar Astım Rastlanan Ülkeler



İstanbul ve Ankara da Listede

 

Araştırma raporunda, trafik kirliliğine bağlı en çok çocuk astım vakasının görülen yerler, kategorize edildi. Ülkemiz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi içinde değerlendirildi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki şehirler arasında trafik kirliliğine bağlı çocuk astımı vakalarının en çok görüldüğü dördüncü şehir İstanbul, yedinci şehir de Ankara açıklandı.

 

İstanbulda Trafik ve Hava Kirliliği

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), çocuklarda grülen astım oranının 1950'den beri hızla yükseldiğini bildiriyor.
 

WHO, hava kirliliğine bağlı kalp hastalıkları, solunum enfeksiyonları ve felç gibi rahatsızlıkların 4,2 milyona yakın prematüre doğuma neden olduğunu da belirtiyor.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım