x

Work and Travel Programı

 

Work and Travel / WAT nedir ? 

 

Work and Travel (WAT) programı, "American State Department" resmi izni ile sadece Amerika'da gerçekleştirilen ve üniversite öğrencilerinin katılabildiği bir değişim programıdır. Her sene dünyanın farklı ülkelerinden binlerce üniversite öğrencisi bu kültürel değişim programına katılmaktadır.

 

WAT programı üniversite öğrencilerine minimum maliyetle Amerika'da sezonluk ve vasıfsız işlerde çalışma, gezme, Amerikan yaşam tarzını yakından görme ve İngilizcelerini geliştirme imkanı sunar.

 

Program genel olarak, öğrencilerin Amerika’ya gitmek için ve orada yaşarken yapacakları masrafları Amerika'da çalışarak kazanabilmelerini sağlamaktadır.

 

Türkiye'deki üniversite öğrencileri için WAT bir yaz programıdır. J1 kültürel değişim vizesi ile programa katılabilirsiniz.

 

Work and Travel programı kimler içindir ?

 

Work and Travel (WAT) programına sadece tam zamanlı örgün eğitim göre üniversite öğrencileri katılabiliyor. Bunun da bazı şartları var (aşağıda listelenen)

 

Erken vize başvurusu, vize alınması için bir ön koşul olmamasına rağmen, vize alma ihtimalini arttıran bir etken.

 

ABD Konsolosluğu, WAT programına katılmak için öncelikli olarak iyi bir not ortalamasını istemekte ve genel olarak 2.00’ın altında not ortalaması olan üniversite öğrencilerine J1 vizesi için başvurmamalarını tavsiye ediyor.

 

Koşullar ;

 

·  4 yıllık eğitim veren üniversitelerde eğitim gören öğrenciler (Son sınıf öğrencileri de Work and Travel programına katılabilir)

·  2 yıllık eğitim gören öğrenciler ile master / doktora öğrencileri.

·  Genel akademik not ortalaması 2.00’ın üzerinde olan ve son dönem not ortalaması da 2.00'ın üzerinde olan üniversite öğrencileri

·  18-28 yaş arasında olan ve yukarıdaki şartları sağlayan üniversite öğrencileri

·  Yaş sınırını aşmayan master / doktora öğrencileri

·  Açıköğretim Fakültesi'nin 2 yıllık kampüste eğitim alan öğrenciler

 

Bu duruma göre, not ortalaması 2.00'un altında olan üniversite öğrencileri ve Açık Öğretim Fakültelerinin 2 yıllık bölümlerinde uzaktan eğitim gören öğrenciler katılamıyor.

 

Önemli bir not da şu : Work and Travel programına daha önce katılan bir öğrenci yukarıdaki şartları sağladığı sürece 2. 3. veya 4. kere Work and Travel'a başvurabiliyor.

 

Ozan YAĞCI

dogruokul.com

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım