x

Yeni Zelanda'da İngilizce Dil Eğitimi Almak İçin 6 Neden


Yeni Zelanda Dil Eğitimi almak için 6 Neden

 

Son dönemlerde İngilizce öğrenmek için çokça tercih edilen ülkelerden biri Yeni Zelanda. Yeni Zelanda, Avustralya'nın yanında 2 büyük ve bazı küçük adalardan oluşan bir ülkedir.

 

Bulunduğu coğrafya itibariyle dünyanın en güzel ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yeni Zelanda , 2014 yılında Sosyal Gelişim Endeksine göre (Social Progress Index - SPI) dünyanın sosyal olarak en gelişmiş ülkesi olarak ilan edildi.

 

Eğitim sistemi olarak İngiliz eğitim sistemini benimseyen ülkede, eğitim en büyük gelir kaynaklarından biri. Anadili İngilizce, okul dışında da İngilizce pratik yapmak mümkün olmaktadır. Ayrıca Yeni Zelanda halkının uluslararası öğrencilere karşı samimi ve konuksever bir tutum vardır.

 

Son dönemde bir çok Türk, vaad ettiği yaşam kalitesi, yüksek refah seviyesi, cazip göçmenlik şartları, yüksek eğitim kalitesi ve iyi iş olanakları nedeniyle Yeni Zelanda hakkında araştırma yapmaya başladı.

 

 

Size Yeni Zelanda'da yaşamak ve eğitim almak için nedenleri açıklayalım ;

 

YÜKSEK YAŞAM STANDARTI, DÜŞÜK MALİYET

 

Sosyal ve ekonomil olarak gelişmiş Kanada, Norveç, İsviçre gibi ülkelerle kıyaslandığında, yaşam daha ucuzdur.

 

KALİTELİ VE MAKUL FİYATLI OKULLAR

 

Yeni Zelanda eğitim sistemi olarak İngiliz eğitim sistemini benimsemiş olduğu için sunduğu kaliteli eğitim nedeniyle uluslararası platformda eğitim konusunda kabul görmüş bir ülkedir. İngiltere'deki eğitimi daha ucuza alabileceğiniz bir ülkedir. Yeni Zelanda ana dili İngilizce olduğu için, İngilizce Dil Eğitimi için ideal bir ülkedir. 

 

Yeni zelanda dil okulları

 

Sunulan tüm dersler ve programlar, Yeni Zelanda hükümeti tarafından kontrol edip onaylandıktan sonra yürürlüğe girmektedir.

 

Yeni Zelanda'daki dil okulları ve üniversitelerde, dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerle beraber uluslararası bir ortamda sosyalleşme ve eğitim alma fırsatı bulunmaktadır. Yeni Zelanda'yı en çok tercih eden ülkeler arasında Avrupa ülkeleri, Güney Doğu Asya, İngiltere, Kuzey Asya, Japonya, Güney Amerika, Hindistan ve Avustralya bulunmaktadır. 

 

Yeni Zellanda öğrenim ücreti olarak aynı kalitede eğitim veren ülkelere göre çok daha rekabetçi ve uygun öğrenim ücretleri sunuyor.

 

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA İZNİ / VİZESİ / GÖÇMENLİK ŞARTLARI

 

Türk öğrenciler 12 haftalık dil eğitimine başvurduklarında, ziyaretçi vizesi alabiliyorlar. 14 haftalık dil okulu başvurularında ise Öğrenci vizesi ve Çalışma Vizesi alma hakkına sahip oluyorlar. Böylece Yeni Zelanda'da okurken çalışarak, eğitim masraflarınızın bir kısmını karşılama ve ülkede üniversite okumak isteyip istemeyeceğinize veya ileride yaşamak için uygun bir ülke olup olmadığına kendiniz okuyarak ve çalışarak karar verebilirsiniz.

 

Diğer ülkelerde eğitim için ülkeye gelen öğrencilere çalışma izni verilmemektedir.

 

OKURKEN ÇALIŞMA İMKANI

 

14 haftalık dil okulu kaydı yaptıran öğrencilerin, çalışma vizesi ne başvurma hakları bulunuyor. Böylece Yeni Zelanda'da eğitim alırken, çalışıp para kazanma imkanı ve ülkeyi daha yakından tanıma imkanı sunulmaktadır.

 

HUZURLU VE GÜVENLİ ORTAM

 

Yeni Zelanda hükümeti için eğitim önemli bir turizm ve gelir kaynağı olduğu için, Yeni Zelanda'ya yurtdışında eğitim için gelen öğrenciler konusunda çok hassas davranmaktadır. Öğrencilerin güvenliği ve huzurlu bir ortamda öğrenimlerini sürdürmeleri için "Uluslararası Öğrencilere Davranış Kuralları" kanunu çıkartmışlardır.

 

 

KALİTELİ DİL OKULLARI

 

Languages International gibi çok köklü ve kaliteli Yeni Zelanda dil okulları, ana dili ingilizce olan diğer ülkelere göre çok daha kaliteli ve ucuz bir eğitim sunmaktadır. Yeni Zelanda'da yaşam da diğer benzer ülkelere kıyasla daha ucuz olduğu için. Özellikle İngilizce dil okulu, dil kursu, dil eğitimi açısından ideal bir ülke noktasındadır.

 

Ozan YAĞCI

Yurtdışı Konaklamada Aile yanı mı, yurt mu, otel mi ? 

Yurtdışında okuyacağınız üniversitenin YÖK denkliği var mı ?

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım