x

GMAT Nedir ? GMAT'e Nasıl Hazırlanılır ?

GMAT nedir ? Nasıl hazırlanılır ?

 

GMAT, yurtdışında MBA okumak istemeniz durumunda, okulların sizden talep edeceği sınavın ismidir. Açılımı "Graduate Management Admission Test"dir. Sınavdan alacağınız puan, MBA başvurularınızda size avantaj yaratabilir ve başvurunuzu güçlendirebilir.

 

Sınavdan geçme ve kalma diye bir durum yoktur. Sadece alacağınız puanın, okumak istediğiniz okula yetip yetmeyeceği durumu sözkonusudur.

 

GMAT bir CAT sınavıdır, yani bilgisayar karşısında yapılır.

 

MBA eğitimi alacağınız okulu belirleyin

 

Her okulun sizden talep edeceği GMAT skoru farklıdır. Bu nedenle öncelikle MBA eğitimi almak istediğiniz okula karar vermeniz gerekmektedir.

 

Farklı kaynaklarda yayınlanan en iyi okullardan listesinden bir okul seçmeniz durumunda sadece okulun sizden talep ettiği MBA puanını karşılamanız yeterli olmayabilir. Bu nedenle okulun GMAT puanı dışındaki gereksinimlerini de iyice öğrenmeniz önemlidir.

 

MBA eğitimi almak istediğiniz okulu belirledikten sonra, okulun kabul istatistiklerini bakmanız iyi olur. Başvuran kişiler arasından %80'lik dilimde olmayı hedeflemelisiniz. Okulun istatistiklerini inceleyip kendinize bir puan aralığı belirlemenizi öneririz.

 

Nasıl hazırlanmalısınız ?

 

Her formatlı sınav gibi, GMAT için de, bir hazırlık kursuna gitmenizi öneririz. Kursa gidenlerin, gitmeyenlere göre daha başarılı olduğu gözlemlenmektedir.

 

GMAT'e hazırlanmanın en iyi yöntemlerinden birisi hergün İngilizce uzun metinler okumaktır. Günde ortalama 1 saatinizi internet veya basılı bir ortamda ingilizce metin okumaya ayırmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Sınava hazırlanırken kendinizi strese sokmadan hazırlanmaya çalışın. Unutmayın GMAT, MBA okumanız için sadece bir araçtır. kendinizi çok strese sokmadan, gözünüzde GMAT'i fazla büyütmeden hazırlanmak size avantaj sağlayacaktır. 

 

- Okuyacağınız okulun YÖK denkliği var mı ? 

- Macaristan'da üniversite okumak

- Yurtdışı eğitimde konaklama seçenekleri

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım