x

Seçtiğiniz Okul Çocuğunuza Uygun Mu?

Seçtiğiniz Özel Okul Çocuğunuz İçin Uygun Mu ?

 

Geleceğe emin adımlarla ilerleyen ve kariyerinde başarılara imza atan bireylerin, temelde aldıkları eğitimin de başarılı olduğunu görürsünüz. Çünkü çocuk yaştan itibaren okullardan alınan eğitim, çocuğun gelecekte de hangi alanda başarılı olacağı konusunda büyük ölçüde belirleyicidir. Siz de eğer, çocuğunuzun geleceğinde kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanmasını ve attığı her adımda kendisinden emin ve kararlı olmasını istiyorsanız onun için en doğru okulu tercih etmeli ve onu eğitim süresince desteklemelisiniz.

 

 

Özel Okul Tercihinde Önemli Kriterler Nelerdir ?

 

- Seçtiğiniz okul ile ilgili olarak ilk başta kurumu ziyaret etmeli ve hijyen, düzen, araç gereç kontrolü yapmalısınız. Daha sonra okulda bulunan bilim, sanat ve spor olanaklarını değerlendirmeli ve bu alanlarda ne sıklıkla eğitim aldıklarını öğrenmelisiniz. Unutulmamalıdır ki bu eğitim alanlarının bulunuyor olması kadar bu alanlarda eğitim veren kişilerin kim olduğu da çok önemlidir.

 

- Tercih ettiğiniz okulda en az bir yabancı dil eğitiminin yoğun bir şekilde verildiğinden, hatta yabancı dilde eğitim olanakları bulunup bulunmadığına bakmalısınız. Bu sayede erken yaşta çocuğunuzun dil becerilerinin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

 

- Okuldan mezun olan öğrencilerin daha sonraki eğitim hayatlarına ve başarılarına, kariyerlerine bakmanız da okulun eğitim standartları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

 

- Okuldaki beslenme olanaklarına ve sunulan yemeklerin hijyen ve lezzet konusundan uygunluğuna da bir alternatif değerlendirme olarak göz atabilirsiniz.

 

- Verilen eğitimin hangi kaynaklar ile verildiğine, eğitimcilerin kariyerlerine ve ders işleniş şekillerine dikkat etmelisiniz. Teknolojik olanaklar ile donatılmış sınıflarda, güçlü bir eğitim alan öğrenci bilişsel yönden kendisini daha hızlı geliştirebilecektir.

 

- Okulun bulunduğu konum da büyük ölçüde çocuğunuzun okula olan ilgisini önemseyecektir. Okulun etrafındaki kentleşme durumu, bölgede bulunan kitlenin kültürel yapısı gibi etkenler eğitim almak üzere okula giden çocuğunuzun üzerinde etkili olabilmektedir.

 

 

 

Tüm bu şartların yanı sıra çocuğunuzun sayısal, sözel ve eşit ağırlık yönünden hangi branşa eğilimli olduğunu kestirerek okul tercihi yapabilirsiniz. Çocuğunuzun başarılı olduğu alanlarda eğitim alıyor olması bu alanlarda daha yüksek başarılar elde etmesini sağlayacaktır. Özel okul tercihi yaparken mutlaka çocuğunuzun da fikrini almayı ihmal etmeyin.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım