x

Neden yurtdışında dil eğitimi almalıyım

 

Yabancı dil ve özellikle İngilizce bundan 15 sene önce, bilinmesi durumunda iş hayatında sizi bir adım öne çıkartan bir avantajdı ancak günümüzde artık İngilizce olmazsa olmaz donanımlardan birisi oldu.

 

Peki Türkiye'de iyi İngilizce eğitimi veren birçok kurum varken, neden yurtdışında bir dil okuluna gitmek daha etkili oluyor ?

 

Bunun birçok nedeni var.

 

Eğer yurtdışında eğitim görmüş bir arkadaşınız varsa, size en iyi cevabı o verecektir ancak yine de dil eğitimini, o dilin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede almanın avantajlarını sıralayacağız.

 

1) Tanıdık olmayan bir çevre, dil öğrenmenizi hızlandırır.

 

Bir yabancı dili en etkin ve hızlı şekilde öğrenmenin ilk koşulu, o dili ana dil olarak konuşan bir ülkede, etrafınızda Türkçe bilen kimse olmadan, kendi kendinize derdinizi anlatmaya çalışarak ve ortamı yaşayarak öğrenmektedir. Bu bir nevi, yüzmeyi öğrenmek için yüzmeyi çok iyi bilmeden denize atlamak gibidir. Etrafınızda günlük yaşamında, öğrenmek istediğiniz dili konuşan insanlarla beraber olmak, sizin de onların günlük yaşantılarına ortak olarak dili öğrenmenizi hızlandıracaktır.

 

2) Yabancı dil konuşma pratiği

 

Bir yabancı dili bilmek, o dilde yazı yazabilip, akıcı bir şekilde konuşmak demektir. Akıcı şekilde konuşmak ise ancak konuşurken ifadeleri Türkçe'den o yabancı dile çevirmeden, direkt olarak kafanızda o dilde düşünerek gerçekleşebilir. Bu da ancak bulunduğunuz ortamda Türkçe'nin konuşulmadığı durumlarda gerçekleşecektir. Aslında konuşma pratiği denilen olay da bununla bağlantılıdır. Bir yabancı dili ne kadar sık ve konuşmak zorunda kalırsanız, beyniniz daha çok o dilde düşünmeye başlar bu da otomatik olarak düşünmeden (kafada tercğme yapmadan) konuşmanızı hızlandıracak bir durumdur.

 

3) Doğru Telaffuz

 

İngilizce yazıp bir noktaya kadar da konuşabildikten sonra iş, doğru telaffuzla akıcı konuşabilmeye geliyor. Belki de, yurtdışında dil öğrenmenin en gerekli konularından birisi de telaffuz. Çünkü yabancı dili iyi kötü herkes bir noktaya kadar öğrenebilir ancak doğru telaffuzla konuşabilmek, öğrendiğiniz dilin ana dil olarak konuşulduğu ortamlarda bulunarak mümkün olabilir.

 

Kelimeleri fonotik olarak doğru duymanız gerekir ki, siz de o kelimeyi söylerken aynı telaffuzla konuşabilin.

 

Bu nedenle etrafınızda, ana dil o dil olan ne kadar çok insan varsa siz de o kadar çok kelime duyacaksınız demektir. Bu da telaffuzunuzu geliştirmenizde çok önemli bir rol oynayacaktır

 

4) Yeni yerler, yeni insanlar, vizyon

 

Yurtdışında eğitim almak farklı ülkelere seyahat etme ve kaldığınız şehri  ve çevredeki yerleşim yerlerini keşfetmenizi olanak sağlar. Böylelikle yeni yerler görüp, yeni insanlar, yeni kültürler tanımış ve vizyonunuzu genişletmiş olursunuz.

 

5) Kendi ayaklarınızın üzerinde yaşamak, özgüven

 

Yurtdışında yaşamanın size kazandıracağı önemli avantajlardan biri de geçici de olsa ailenizden, arkadaşlarınızdan uzakta, kendi başınıza bir yaşam kurma tecrübesidir. Bu deneyim sizi olgunlaştırır ve özgüveninizi arttırır.. Zorluklar ve sorunlarla kendi kendinize başedebilmek kendinizi daha özgüvenli hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Bulunduğunuz şehirde, yurtdışı dil okullarıyla ilgili danışmanlık veren firmaları araştırmak için tıklayınız.

 

Peki yurtdışında dil eğitiminde hangi ülkeler popüler ? Bu konuyu bir sonraki yazımızda detaylandıracağız.

 

Ozan YAĞCI

dogruokul.com

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım