x

İtalyan Anaokulu Hakkında Bilgiler

İtalyan Anaokulu Hakkında Bilgiler

 

118 yıllık tarihi ile İzmir’in ilk anaokulu olan İtalyan Anaokulu eğitimine devam ediyor. Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı’nın da desteği ile çalışmalarına devam eden anaokulu hakkında merak edilen bir çok bilgiyi yazımızın içeriğinde paylaşacağız. İtalyan Anaokulu 1899 yılında inşa edilmiştir. Bu kurumun sahibi İtalya, Roma merkezli İtalyan Hayır Cemiyeti’dir ve kurum IVREA Rahibeleri tarafından yönetilmektedir. 2016 yılı itibariyle Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı’nın desteğiyle eğitim hayatına devam etmektedir.

 

Geçtiğimiz yıl okul yeni bir güncellemeye gitme kararı aldı. Bunun nedeni de okulda eğitim görmekte olan çocuklara daha modern bir eğitim verebilmekti. Bu güncelleme ile beraber yönetimin de talebi üzerine okulun idaresini yönetmek üzere Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı göreve getirildi. Alsancak’ta bulunan ve açık ve kapalı alanları bulunmak üzere toplamda 1750 metrekarelik bir alanı bulunan anaokulu 13 derslik, tiyatro salonu, botanik laboratuvarı ve çok amaçlı salonlara sahiptir. Okul Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına bağlı olarak 3-6 yaş arasındaki her milletten çocuğa eğitim vermeye açıktır. Okul bu yapısı ile yabancı uyruklu olup Türkiye’de ikamet etmeye başlayanların çocukları için ideal bir eğitim kurumu olarak ön plana çıkmaktadır.

 

Anaokulu Ücretleri

 

İtalyan Anaokulu’nun 2017-2018 yılı için belirlenen ücretleri toplamda 17.000 TL’dir ve bu ücrete yemek ücreti de dahildir. 10 aylık taksitlerle ödenebilecek olan bu ücrette vade farkı talep edilmemektedir. İlkokul grubu için de derslikleri bulunan bu okulda ilkokul ücreti ise 21.000 TL olup yemek ücreti dahildir ve aylık 2.100 TL taksitle 10 ay ödeme yapılabilir ve vade farkı istenmemektedir.

 

Kreş ve Anaokulu Farkı

 

Kreş ve anaokulu arasındaki en kritik fark yaş gruplarıdır. Kreşler 0-3 yaş grubu çocuklar için eğitim vermektedir, anaokulları ise 3-6 yaş grubuna eğitim sağlamaktadır. Bu bağlamda aslında en temel farkın yaş grupları olduğunu söyleyebiliriz çünkü geriye kalan tüm farklılıkların kaynağı öğrencilerin yaşlarından kaynaklanmaktadır. Örnek olarak; günlük eğitim, oyun, yemek ve uyku programları yaş grupları nedeni ile değişiklik göstermektedir. Ayrıca yasal düzenlemeler açısından da farklılıklar göstermektedir.

 

İlkokul Seçimi

 

Çocuğunuz anaokulu eğitimini tamamladıktan sonra zorunlu olarak ilkokul eğitimine başlayacaktır. Bu nedenle seçilen kurum oldukça önem arz etmektedir. Bu anlamda veliler her ne kadar öncelikli olarak eve yakın olan okulu tercih etmekte hem fikir olsalar da öğretmen kadrosu büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle okula henüz başlayan çocuğunuzun öğretmen ve okuldaki diğer öğrenci ve idarecilerle olan ilişkilerini dikkate alarak kararınızı şekillendirmeniz gerekebilir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım