x

Güney Afrika Dil Okulları

 

Güney Afrika Dil Okulları

 

Yurtdışında dil okulları ile ilgili daha önce bu ülkelere gitmemiş olsanız bile bir şekilde ingilize öğrenmek için en çok tercih edilen ülkelerin başında Amerika, İngiltere, Kanada , Avustralya ve Kanada olduğunu duymuşsunuzdur.

 

Cape Town Güney Afrika Dil Okulları

Ana dili İngilizce olan bu ülkeler dışında ana dili İngilizce olan Güney Afrika da son zamanlarda artık İngilizce dil okulları için en çok tercih edilen ülkelerin başını çekmeye başladı.

 

 

 

 

Bunun bazı nedenleri var ;

 

1) 30 güne kadar yapılacak konaklamalarda Güney Afrika Türk öğrencilerden vize talep etmemektedir.

2) 1-3 ay gibi kısa dönem gidecek öğrenciler için turist vizesi yeterli olmaktadır. Ancak 3 aydan daha uzun süre kalacaklar için öğrenci vizesi gerekmektedir.

3) Vize başvuruları kısa sürede ve genellikle sorunsuz sonuçlanmaktadır.

4) Yaşam ve eğitim maliyetleri çok yüksek değildir.

5) En popüler şehirler olan  Capetown ve Johannesburg'un,  dünyanın en güzel şehirlerinden olmaları ve doğa sporları açısından çok tercih edilmesi (Capetown fotoğrafları için tıklayınız

6) İngiliz sömürgesi etkisiyle, Güney Afrika dil okullarındaki eğitim sistemi ve altyapı İngiltere'deki dil okulları tarafından yürütülüyor.

 

Cape Town Sahilleri

 

Başvurular

 

Güney afrika dil okulları yılın her dönemi hizmet vermekle beraber, popüler dil okulları için gitmek istediğiniz tarihten en azından 4-6 hafta önce başvurmanız iyi olacaktır.

 

Vize başvurularında bazen konsolosluk, standart dışı evraklar talep edebiliyor ve özellikle yaz aylarında farklı ülkelerden öğrenciler için popüler bir ülke olması nedeniyle son dakikaya bırakmadan başvurularınızı tamamlamanız önemlidir.

 

Konaklama

 

Güney afrika'da dil okulları konaklama için 2 seçenek sunmaktadır. Yurt ve aile yanı konaklama. Genellikle aile yanı konaklama tercih edilmektedir. Aile yanı konaklama'nın ortalama maliyeti haftalık 170-180 Euro'dur.

 

Güney Afrika Dil Okulları Ücretleri


 

Güney Afrika dil okullarında en az 4 hafta olmak üzere, maksimum 48 hafta dil eğitimi alabilirsiniz. 8 haftalık (2 aylık) bir dil eğitimin ücreti ortalama 1200 - 1600 Euro arasında değişmektedir.

 

Aile yani konaklama ücretinin de haftalık 180 Euro olduğu düşünülürse, 2 aylık bir dil eğitimi, konaklama dahil ortalama 2600 - 3000 Euro arasına mal olacak demektir.

 

Yaşadığınız şehirde Güney Afrika'daki dil okulları konusunda danışmanlık veren yurtdışı eğitim firmalarını bulmak için arama modülümüzü kullanabilirsiniz. Tıklayın

 

Ozan YAĞCI

dogruokul.com

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım