x

Google Classroom Eğitim ve Sınıf Yönetim Sistemi Tüm Öğretmenlerin Kullanımına Açıldı

Google Classroom
 

Google ürünlerini birçoğumuz farkında olarak veya olmayarak kullanıyor. En çok kullanılan google ürünü Gmail, Google Maps, Google Drive gibi listelenebilir. Google'ın eğitim ile ilgili yeni geliştirmeler içinde olduğunu okuyorduk. Özellikle eğitimin mekandan bağımsız ve büyük kitleler tarafından erişilebilir hale gelmesi için uzaktan eğitim (elearning, online learning) konusunda birçok firma çalışma yapıyor. Uzaktan eğitim ilk önce üniversite seviyesinde kullanılmaya başlandı. Daha sonra son 2 senedir özellikle online yabancı dil eğitimi veren internet girişimlerinin açılması ve Khan Academy gibi non-profit (kar amacı gütmeyen) iş modelleriyle daha geniş kitlelere yayılmaya başladı. 

 

Online eğitim / uzaktan eğitim konusunda son dönemlerin en popüler kavramı "flipped classroom" denilen ve türkçeye "Ters yüz sınıf" olarak çevrilen yenilikçi bir öğretim modeli. Ters-Yüz sınıf sistemi, geleneksel öğrenim-öğretimin tersine öğrencinin dersle ilgili teorik bilgiyi kendi başına elektronik ortamda öğrenip, okula uygulamaya gelmesi ve anlaşılmayan konuyu sınıfta tartışarak, öğrenme sürecini daha verimli kullanmayı hedefleyen yenilikçi bir eğitim modelidir. Bu şekilde öğrenci istediği bilgiye, istediği zaman ulaşabiliyor.

 

Google da bu sefer sınıf içi yönetimi için öğretmenler için bir ürün çıkarttı. İsmi "Google Class".

 

Google Class ile öğretmenler, öğrencileri için hazırladıkları tüm materyalleri yönetebilecekleri ve paylaşabilecekleri bir yönetim sistemi. Öğretmenler, Google Class ile hazırladıkları ödevleri, paylaşmak istedikleri eğitici içerikleri online ortamda saklayabilecek ve paylaşabilecek.

 

Google Class'ın kullanımını tanıtan video'yu hemen aşağıda, Google Class kullanarak nasıl sınıf yaratıldığını da bir alttaki video'da izleyebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım