x

Era Koleji Bursluluk Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Era koleji Eğitim de farklı yapısıyla öğrencilere özür alanlar sunuyor. Büyük yenilik projeleri ve modern kampüsleriyle gelecek eğitim anlayışına farklı bir açı kazandırıyor. 4'lü sistemde tüm basamaklarda farklı bir tarz oluşturan kolej, 4x5 eğitim sistemi ile öğrencilere sağladığı zihinsel, fiziksel,sosyal,psikolojik ve akademik gelişim eğitimleri veriyor. Gelecek vaad eden bu sistem öğrencilerin çok farklı bir gelişim göstereceğine işaret ediyor.

 

 

Eğitimde İddialı

 

Era kolejleri 2013 yılında 2 yerleşke olarak açıldı. 2014 yılında sayısını 5’e çıkardı ve 2015 yılında ise 10 adet kampüse ulaştı. Bunlar İstanbul’un Beykent, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü, Kağıthane, Çekmeköy, Çamlıca, Maltepe, Kartal ve Pendik ilçelerinde bulunuyor. Eğitim tarzı tüm kampüslerde aynı olsa da eğitim kademeleri farklı kampüslere dağılmış şekildedir.

 

 

Era AR-GE merkezinin bulduğu 5G modeli öğrencileri 5 farklı açıdan gelişime tabii tutuyor. Öğrencilerin fiziksel, sosyal, zihinsel, psikolojik ve akademik gelişimi bir arada yürütülüyor. Öğrencilerin bu yönde gelişimi akademik başarıyı kaçınılmaz kılıyor. Tüm öğrenciler karakter olarak gelişecek daha olgun daha başarılı ne istediğini bilen bireyler haline geliyor.

 

Birbirinden Farklı Sanat Atölyeleri

 

Era Koleji kampüslerinde özel tasarım mimariler ile farklı sanat atölyeleri ve spor salonları bulunmakta. Öğrenciler bu kampüslerde kendilerini okulda değil hayatın içinde hissediyorlar. Spor salonu ve bahçelerdeki grafitiler ile öğrenciler hayatın içinde hissediyor, yemekhanede cafe tarzında yapılarla doğum günü ve özel gün kutlaması yapacakları alanlar oluşturulup öğrencilerin kendilerini sosyal hayatın içerisinde hissetmeleri sağlanıyor. Era kolejine öğrenci kabul işleyişi Rehberlik görüşmesi ve Era AR-GE bölümünün geliştirdiği test uygulaması ile gerçekleşir. Testler genelde beceri ölçen testlerdir. Öğrencilerde bu testlere göre sınıflandırılır. Aynı yaş grubu sınıflara ayrılırken, ilk okulda görsel ve işitsel algı ile el becerisine göre ayrılıyor. Ortaokul sonrası ise akademik gelişime göre sınıflandırılıyor.

 

 

Era koleji bursluluk sınavı her yıl öğrenci ve velilere duyurulur. Eğitim bursları, Era okulları bursluluk sınavı ile katılanlara yüzde 10 ile yüzde 100’e kadar değişken oranlarda verilebilmektedir. Bunun dışında sanat-spor bursu var. Farklı sanat ve spor alanında ulusal veya uluslar arası başarı elde den öğrencilere 0’e kadar oranda burslar mevcut. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarına MEB bildirisi doğrultusunda Era okullarında kontenjan vardır.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım