x

Yaz Okulu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Konu

 

Yaz Okulu Seçerken nelere dikkat etmelisiniz ?

 

Çocuğunuzu yaz okuluna göndermeye kadar verdiyseniz, sıra okul seçerken nelere dikkat etmeniz konusuna geliyor.  Özel okul seçerken nasıl bazı kriterlere dikkat ediyorsak, yaz okulu için de aynı şey geçerli.

 

Yaz Kampı

 

- Öncelikle yaz okulunun, konusunda ne kadar başarılı olduğunu araştırın.

 

- Okulun fiziksel imkanlarına bakın. Burada çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, güvenli ve hijyenik bir ortam olması önemlidir.

 

- Yemek menüsünü inceleyin.

 

- Okulun ve ilgilendiğiniz branşların öğrenci kapasitesine ve yoğunluğa dikkat edin. Çok kalabalık bir ortamda çocukların kontrol ve çocuğunuzla yakından ilgilenme fırsatı pek olmayacaktır.

 

- Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı. Bu noktada yüzme, tenis gibi bireysel sporlarda ideal olan, küçük yaş grubunda 3-6 kişilik gruplar, büyük yaş grubunda 10-15 kişilik gruplardır. Futbol, basketbol gibi takım sporlarında öğretmen başına 10-15 öğrenci olabilir.

 

- Spor hocalarının, konularında eğitim almış kişiler olması avantajdır.

 

- Yaz spor okullarının amacı çocuklara spor branşlarını sevdirmektir. Bunu yaz okullarının oyunlaştırarak çocuklara sunması gerekmektedir. Programın temelinde oyun olduğundan emin olun.

 

- Yüzme için Hepatit A aşısını yaptırmanız tavsiye edilir.

 

- Yaz okullarındaki spor hocalarının çocuklara yaklaşımı sevecen ve spor branşlarını sevdirecek, özendirecek yapıda olmalıdır. Aşırı disiplinli ve sert mizaçlı bir spor hocasından, Yaz Okulu için kaçınılmalıdır. Bu tutum, çocuğunuzu ürkütüp, seveceği bir spordan soğumasına bile neden olabilir.

 

- Neden Yaz Spor Okulları ? Yaz Okulunun Faydaları Nelerdir ?

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım