x

TEOG'da Puan Hesaplama Nasıl Yapılır

TEOG Hesaplama

 

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girdikleri sınavın sonuçları da açıklandı ve tercihlerin yapılabilmesi için işlemlere başlandı. Eğer teog sonuçları açıklanan öğrenciler sonuçlara yönelik sağlamayı ve doğrulamayı yapmak istiyorlarsa, işaretledikleri yanıtların doğru ve yanlış olması durumuna göre hesaplamalarını şu şekilde yapabilirler;

 

TEOG Hakkında Önemli Bilgiler

 

Bu sınavda yanlışlar doğruları etkilememektedir. Bu nedenle öğrenciler öncelikle doğru yanıt sayılarını hesaplamalıdırlar. Her grupta 20 soru sorulan öğrenciler doğru işaretledikleri soru sayısını, bölüm için sorulan 20 soruya bölerek elde edecekleri 100 ile çarparak, her bir bölüm için 100 üzerinden kaç puan aldıklarını öğrenebilirler. Ayrıca toplam olarak her bölümden elde edilen sonuçlar toplanarak, bölüm sayısına bölündüğünde ortalama sonuç da hesaplanabilecektir.

 

 

TEOG sınavı sonucuna göre belirlenen teog’da yüzdelik dilim tercih edilecek olan liseye kabul edilip, edilmeyeceğinizi belirlemektedir. Bu hesaplamalara göre diğer öğrencilerin arasındaki başarı payınızı ortaya koyan yüzdelik dilime göre tercih yapacakken, tercih edeceğiniz lisenin geçtiğimiz yıl hangi yüzdelik dilimden alım yaptığına dikkat etmelisiniz. Almış olduğunuz yüzdelik dilim değerinin 5 aşağısı ve 5 yukarısı için tercihlerinizi bu perdede yapabilirsiniz.

 

 

Bu durumda okul puanın önemi nedir konusu gündeme gelmektedir. Okul puanı ne kadar yüksekse o okul o kadar çok tercih ediliyor anlamına gelir. Bir okulun tercih ediliyor olmasında çok sayıda etken bulunur ancak aileler öncelikle en iyi eğitim veren okulları tercih etmek isterler. Çünkü, çocuklarının en iyi şekilde eğitim almasını ve geleceğinin hazırlanmasını isterler. Okul puanına dikkat etmenizi gerektiren bir diğer önemli unsur ise; yerleşip, yerleşememenizi etkileyecek olmasıdır.

 

Bu nedenle geçmiş yıl puanlarını baz alırken, kendi puanınıza dayalı olarak belirlenen yüzdelik diliminizin 5 aşağı ve 5 yukarısına denk düşen okulları tercih etmenizde fayda vardır. Bu şekilde tercih ettiğiniz liselerden birisine yerleşme ihtimaliniz artacaktır. Tercih ettiğiniz hiçbir liseye yerleştirilememeniz durumunda, herhangi bir temel lisede eğitiminize başlayacaksınız demektir. Tercihinizi yaparken profesyonel eğitimcilerden destek talep edebilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım