x

TEOG Puan Hesaplama 2018

Sonunda TEOG sınavının nasıl olacağı belli oldu. Yeni sistemde test olmayacak, onun yerine açık uçlu sualler sorulacak. Yalnız TEOG puan hesaplamalarının nasıl olacağı hala merak konusu…

Öğrenci ve anne-babaların gözü kulağı sınav değişikliği sonrasındaki son gelişmelerde. Başbakan Binali Yıldırım, TEOG sınavının yerine ne gibi bir sistemin geleceğini geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında açıkladı. Başbakan Yıldırım’ın 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hayata geçirilmesi düşünülen yeni TEOG sistemi hakkında söyledikleri şunlar:

TEOG Sistemi Neden Değişiyor?

“Herkes TEOG ne, bilip bilmeden konuşuyor. TEOG, sekizinci sınıf öğrencilerinin birinci ve ikinci sömestrlerde yapılan sınavlardan mesul tutulmasıdır. Öğrencinin geleceği bir sınava bağlamak doğru değil.” diyerek söze başlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Ortaokuldaki öğrencileri liseye hazırlamak gerekir. Hangi liseye gitmek istiyor, hangi derslere özel ilgisi var, bunların saptanması gerekiyor. Sınav kalkıyor. TEOG yeni sistem uygulamasında öğrencinin 5-6-7-8. sınıftaki başarı ortalamaları baz alınıyor, son sınıfta test yerine açık uçlu sorulardan oluşan bir sınav yapılıp elde edilen sonuçla dört yılın başarı ortalaması birleştiriliyor ve ortaya bir mezuniyet puanı çıkıyor. Öğrenci bu çıkan sonuca göre liseye yerleştiriliyor” diye ekledi.

Son 15 Yılda Sürekli Değişen Sistem

Ülkemizde liselere geçiş sistemi son on beş yılda sürekli değişiklikler yaşadı. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle Anadolu liselerinin ortaokul şubeleri kapatıldı ve Anadolu liselerinde hazırlık artı 3 senelik lise eğitimi verilmeye başlandı. Eskiden ilkokuldan sonra girilen Anadolu liselerine, yeni sistemle ortaokuldan sonra girilmeye başlandı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) adı altında yapılan sınavın ismi, 2004 yılında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. Bu sınav sistemi de 2008 yılında kaldırıldı. OKS’nin yerine 6 ve 7. sınıfların sene sonlarında yapılan SBS (Seviye Belirleme Sınavları) sistemi ortaya çıktı. 2009 yılındaysa SBS sırf 8. sınıf öğrencilerine uygulanmaya başlandı. 2013’te SBS sistemi de son kez yapıldı ve o günden bu yana TEOG sistemi kullanılmaktadır.

TEOG puan hesaplaması 2018 yılında nasıl olur bilinmez ama öğrencilerin eski sistemden sınava girecekmiş gibi kendilerini hazır tutmalarında fayda var.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım