x

Teog Baraj Puanı Nedir ?

Öğrenciler TEOG sınavlarına girdiler. Başarılı oldukları derecede okullara kayıtlarını yaptırıp eğitimlerine devam edecekler. Öğrencilerin aklında teog puan hesaplama gibi olan sorulara bu yazımızda cevap bulacağız.

TEOG Hesaplaması Nasıl Olacak ?

İlk dönem TEOG sınavı sonucu alınan teog puanı 700 puan üzerinden değerlendirilip bir puan çıkarılacaktır. Bu çıkan puana AOSP (Ağırlıklandırılmış  Orak Sınav Puanı) denir. Aynı şekilde 2. Dönem TEOG sınavlarının da AOSP puanı hesaplanacaktır.

Özel Okullar Nasıl Bir Hesaplama Yöntemi İzleyecek ?

Özel okullar ise daha farklı bir hesapla yöntemi ile öğrenci alacaklardır. Özel okullar sadece Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji dersleri esas alınarak toplam puan 800 olarak hesaplanacaktır.

Öğrenciler özel okula başvuracak olsalar bile tüm sınavlara girmek zorundadırlar. Ayrıyeten de TEOG sınavlarından aldığı her dersten alınacak puan dersin yılsonu notlarını ve ağırlıklı yıl sonu ortalamasını etkileyeceğinden dolayı özel okulların hesaplamada kullanmayacağı dersler dışındaki derslere de önem vermek gerekmektedir.

TEOG sınavı sonucumu nasıl öğrenirim ?

TEOG sınav sonuçlarını E-Okul sisteminde öğreniciler öğrenebilecek sonuçlar yayınlandığında (http://meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır.

6,7, ve 8. Sınıfların yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır ?

Yılsonu başarı puanları öğrencilerin her dersten aldıkları yılsonu notları ile derslerin haftalık ders saati sayılarının çarpımı ile elde edilen değerin toplam ders saati sayısına bölünerek çıkan sonuç ile elde edilir.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak sınavlar kapsamında sınavı gerçekleştirilen derslerin alınan puanları kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpmaların toplamında çıkan sonuç, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi şeklinde her bir dönem için o dönemin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ortaya çıkar. Puanlamalar 700 tam puan üzerinden yapılır.

1. Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1)

TEOG a giren öğrencilerimizin puanlarını dikkatli güzel bir şekilde inceleyerek gidecekleri okullar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve buna göre puanına en uygun okula gitmeleri kanaatimizdir. Yanlış incelemeler yapıp rastgele okul seçimi yapmaktan kaçınınız geleceğiniz ve sevdiğiniz iş, meslek dahilinde okul seçmeniz dileğinizle iyi seneler dileriz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım