x

Temel Lise Fiyatları

MEB’in dönüştürme projesi kapsamında bakanlık gözetiminde bu kurumların “özel okul” adı altında faaliyetlerini sürdürmelerine izin verildi. Bu şekilde öğretim faaliyetine dönüşmüş ve yenilenmiş şekliyle özel lise kurumlarına “temel lise” denmektedir. Peki 2017-2018 temel lise kayıtları için ne kadar para ödemek gerekmektedir? Temel lise ücretleri ne kadardır?

Üniversite sınavına hazırlık için halk eğitim merkezlerinde ve okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyacı olanlara ücretsiz takviye kursları düzenlenmektedir. Bunların dışında ise ücretli olarak temel liseler ve etüt merkezleri vardır. Etüt merkezleri kanunlar çerçevesinde tek derslik kurslar açabilirken, bildiğimiz eski dershaneler gibi diğer bütün derslere de kurs vermektedirler. Bunun yanı sıra kaçak bürolarda 2-3 sınıflık az mevcutlu öğrencilere yüksek meblağlarda kurs faaliyetleri de mevcut.

Bu tür kaçak yapıları bir kenarda tutarsak, şu anda üniversite sınavına hazırlık için en sorunsuz ve sağlıklı programı MEB onaylı temel liseler uyguluyor denebilir. Bütün mesele özel temel liselerin kayıt ücretlerini karşılayabilecek finansmana sahip olup olmamakta yatıyor. Eğer hazırlık sürecinde olan çocuğunuz için 10-15 bin TL arası bir parayı gözden çıkarabiliyorsanız, lise son sınıfta, hatta iki sınıf öncesinden bir özel temel liseye çocuğunuzu kayıt ettirmeniz onun için çok avantajlı olacaktır. Şöyle ki; temel liseye giden çocuk okul ve etüt merkezleri arasında mekik dokumak yerine, hem sınava hazırlanır hem de temel lise diplomasına sahip olur. Hem okula, hem kursa vakit ayırmasına gerek kalmayacağından not kaygısı yaşamaz, sosyal yaşantısına da vakit ayırır.

Peki Temel Lise Ücretleri Ne Civarda?

Temel liseler kayıt ücretleri değişkenlik göstermektedir fakat lise 1’den itibaren özel temel liseye gitmek isteyen öğrenciler için en düşük fiyat onlara uygulanıyor. Fiyatlar ortalama olarak 9000 Türk Lirası’ndan başlamakta ve 15.000 Türk Lirası’na kadar çıkabilmektedir. Ancak lise son sınıflar için taban ve tavan kayıt ücretler 10 bin - 25 bin arasında değişiyor. Gitmek isteyeceğiniz temel liseye göre ücretler elbette değişecektir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım