x

Maddelerle Özel Okulların Bursluluk Sınavlarına Giriş

 Özel okulları kazan öğrencilere geçen sene olduğu gibi bu senede 0 burs verilmesi bekleniyor.Tabii ki her öğrenciye verilmemiştir. Başarı puanına göre burs yüzdesel olarak değişmişti.Aynı zamanda sınavlar ve soru süreleri okullara göre değişmektedir.

 1. OKAN KOLEJİ

   Okan Koleji'ni muhtemelen duymuşsunuzdur.Okan Koleji size önerebileceğim bir kolej.Öncelikle bursluluk için giriş sınavı en sonki sınavda 4 Marttı.Yani bu senede martın ilk haftasında olabilir.4 Marttan önce sonav parasını Okan Koleji'nin hesabına yükleyerek sınava katılım hakkı kazanıyorsunuz.Sınava katılım ücreti 50 TL'dir.Kaydınızı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı maddeler var.Bunlar kaçıncı sınıfa gittiğine göre değişiyor.Kısaca Okan Özel Okulu'nu sizlere öneriyorum.

KAYIT KABUL KOŞULLARI

Anaokuluna, kontenjan varsa ön görüşme ile, 2. ve 3.sınıflar ise başvuru sırası ve kontenjana göre, 4,5,6,7,8.sınıflar ise OGS(Okan Giriş Sınavı) puanına göre alınıyor.Lise öğrencilerinden 9.sınıflar YEP, 10,11,12.sınıflar ise OGS puanına göre alınıyor. 

2. ASFEN KOLEJİ

    Asfen, özel okullar arasındaki en son önereceğim kolej olabilir.Çünkü; çok fazla yabancı öğrenci var.Aynı zamanda da fiziki şartlar açısındanda güvenilir olmadığını söylebilirim sizlere.Asfen, 3,4,5,6,7.sınıfta olan öğrencilerin başvurularını kabul etmektedir.Lise falan yoktur.Olumlu yönlerinden birini söylemek istiyorum sizlere.Öğrenim açısından çok iyi bir okul.Öğretim yapıları falan oldukça iyi.Sınav zamanı Asfen'in değişiklik gösterebiliyor.Ama genelde bursluluk sınavlarını Mart Haziran aylarında yapıyor.

3. KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU KAMPÜSÜ

   Koç Özel Okulu'nu şiddetle tavsiye ederim.Kesinlikle başvurmalısınız.Koç ailesi Türkiye'nin ileri gelenlerinden olduğu için okulundanda gayet memnun kalacaksınız.Hem öğretim hemde çevresel anlamda gayet güzel bir okul.3. ve 5.sınıf öğrencilerinin başvurularını kabul etmektedir.Sınavları çok seçicidir.Yani bursluluğu kolay kolay alamazsınız.

4. ÇEVRE KOLEJİ

    Çevre Koleji, yine güzel ve başarılı bir özel okuldur.Sınavın başlangıç tarihi 15 Mart ise 14 Mart'a kadar 14 Mart dahil bekliyor.Sınavın sonuçları 1 hafta içinde açıklanıyor.Gayet hızlı bir şekilde bursluluk sınavı sonuçları çıkıyor.Sınavın yapılacağı yer Çevre Koleji olarak belirlenmiştir.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım