x

Lise Kayıt Tarihleri

Lise Kayıtları Nasıl Yapılır?

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim dönemi tarihlerini de açıklaması ile örgün eğitim yapan liselerin kayıt tarihleri de belli olmuş oldu.

 

 

Sınavla öğrenci alan okullarda sınav sonuçlarının açıklanması itibari ile Agustos ayında kayıtlar toplu şekilde yapıldıktan sonra puan yetersizliğinden ön kayıtları yapılmayan öğrenciler  ek kontenjanların açıklanması nı bekleyebilir; ya da başka bir okulu tercih edebilir ; normal liselerde kayıt işlemleri e-okul üzerinden internetten yapıldığı için herhangi bir evrak gerekmemektedir.

 

 

Herhangi bir okulun sınavını kazanamayan ve ya yerleşemeyerek düz liseye devam etmek isteyen öğrencilerin kayıtları için ikametgahları nın olduğu bölgede kayıt yaptırma zorunlulukları bulunur bunun için mezun olduğu orta okul dan destek alınabileceği gibi internet üzerinden ön kayıt yaptıranlar bulunduğu bölgede müsait olan okulların listesini görebilecekler ve kayıt için okula başvurabileceklerdir.

 

E-Kayıt Lise

Milli eğitim bakanlığının resmi sitesi üzerinden öğrenciler kayıtlarını yaptırabildikleri gibi kontenjanı müsait olan okulları da görebilmektedirler ; e-kayıt sisteminin başlamış olması hem zamandan tasarruf sağlamış hem de bölgesel olarak kayıt yapılabilecek okullar kosunda ailelere yönlendirme yaparak ön rehberlik hizmeti sunma görevini üstlenmiş bir sistemdir.

 

Lise kayıtları ne zaman bitiyor?

14 Temmuz 2017 tarihinde başlayan lise yerleştirme işlemleri 24 temmuz 2017 tarihinde sona erecektir 24 Temmuz saat 17.00 e kadar tamamlanması gerekir ;  bu yerleştirme sürecin de veliler çocukları için 20 adet tercih yapabileceklerdir,  Bu tercihlere göre yapılan yerleştirmeler ardından; sonrası için ek kontenjanların açıklanmasının beklenmesi ya da okullar arası  nakil işlemlerinin yapılması na başlanabilir .

 

İmam hatip liselerinde kontenjan şartı aranmadan başvurular yapılabilecek ve okul yöneticisi tarafından elektronik ortamda onaylanacak ve elektronik ortamda onaylanan başvuru değiştirelemeyecektir.İmamhatip liselerinde kontenjan şartı aranmamakla birlikte kayıt yaptıran öğrencinin ikametgah bölgesinde olması şartı aranmaktadır.

 

Teog sonuçalrına göre yapılan yerleştirmeler 27 temmuz sonrası açıklanarak ağustos ayında üç kademeli olarak yerleştirmeler yapılacaktır.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım