x

İTA Okulları Hakkında

İTA Okulları Hakkında

 

2014-2015 dönemiyle eğitim-öğretime başlayan İTA Okulları, çeşitli öğrenim kademeleriyle ve uzman kadrosuyla Şişli Kampüsü'nde faaliyet göstermektedir. İta okulları yorum konusunda aldığı olumlu geri dönüşler sayesinde her geçen gün öğrenci odaklı öğretimini ve veli memnuniyetini göz önünde bulundurarak eğitim hayatına devam etmektedir.
 

ita okulları
 

Neden İTA Okulları?
 

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde italyanca dil eğitimi veren İta okulları fiyat ve uzman kadrosunun çeşitliliği ile modern ve yenilikçi bir eğitim vermektedir. Öğretmenin bir rehber, öğrencilerin ise aktif bir şekilde öğrenim hayatını sürdürmesini felsefe edinen İTA Okulları, birçok yenilikçi araştırmayı örnek alarak bilimsel bir eğitim sistemine sahiptir.
 

Anaokulundan itibaren dil eğitimine önem veren İTA Okulları, İtalyancayı ana dil seviyesinde konuşabilen öğrenciler yetiştirmeyi misyonları haline getirmiştir. Anaokulunda 'Oyna ve Öğren' felsefesiyle başlayan dil eğitimi, eğitim kademesinin sonuna kadar çeşitli tekniklerle devam ettirilmektedir.

İTA Okulları, öğrencilerin gelişim süresi boyunca aileler ile işbirliği içinde ortak hareket etmektedir. Araştırmacı, meraklı, sosyal ve kültürel açıdan kendini hayat boyunca geliştirmeye açık bireylerin yetiştirilmesi amacı okulun temel gayelerinden biridir.

 

Eğitim Kademeleri

 

İTA Okulları 'Tasarım Yoluyla Anlama' yaklaşımı ile eğitim vermektedir. Anaokulu kademesinde oyun temeliyle öğrenme faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimini destekleyen bir eğitim programı uygulanmaktadır.
 

İlkokul ve ortaokul kademesinde eğitim Türk hocaların yanı sıra yabancı hocalarla da desteklenmektedir. Bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak öğrencilerin programları hazırlanmaktadır. Sorumluluk sahibi, eleştirel düşünce yapısına sahip ve hoşgörülü bireyler yetiştirmek bu kademelerde önemli bir esas olarak kabul edilmiştir.
 


 

Okulun Kayıt Kabulü Nasıl Gerçekleşmektedir?
 

Okulun internet sitesi ve telefonu aracılığıyla yapılan başvurunun ardından aday öğrencinin velisi okula davet edilir ve okul hakkında gerekli bilgiler verilir. Aday öğrenci ve okulun rehberlik hizmeti arasında bir 'öğrenci tanıma çalışması' gerçekleştirilir ve sonuçları değerlendirilir.
 

Aday öğrencinin başvurduğu kademede kontejyan yeterliyse başvuru sırasına göre öğrencinin kaydı alınır. Okulun anaokulunda veya ilkokulunda eğitim görmüş öğrencilerin eğitime ortaokul kademesinde devam etme hakkı da bulunmaktadır. Anaokulu kaydı için azami yaş 4 olarak belirlenmiştir. Okulda anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademesi farklılığı sebebiyle İtalyan koleji fiyat aralığı birbirinden farklıdır. Her üç kademe de Şişli'de bulunmaktadır ve okulun servis imkanı mevcuttur.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım