x

İstanbuldaki En İyi Özel Okullar

İstanbul'daki En İyi Özel Okullar

 

Aileler çocuklarından iki kat daha endişeli. Onlar için verecekleri en önemli kararlardan biri çocuklarının eğitimi olacaktır elbette. Çocuklarının alacağı eğitim hangi okulda, hangi şehirde, hangi kalitede hepsi büyük önem teşkil etmekte. Verecekleri yanlış bir karar çocuklarının geleceğinde daha büyük bir yanlış olarak geri dönecektir. Bu yüzden kaliteli eğitim çocuklar için çok önemlidir. İyi bir lise eğitimi, iyi bir üniversite eğitimini; iyi bir üniversite eğitimi mükemmel bir geleceği doğuracaktır.

 

Peki kaliteli eğitim veren okulları nasıl tespit edeceğiz? Bu soru çok önemli.

 

Okul puan durumu ve okul başarı yüzdesi bu tespit için önemli kıstasların başında gelmektedir. En iyi özel okulların büyük çoğunluğu İstanbul’da bulunmaktadır. Listemizde sizler için İstanbul’daki en iyi özel okulları derledik. Buradaki okulların web sitelerinden iletişim bilgilerine ulaşarak Özel okul ücretleri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi

 

180 (90 kız-90 erkek) öğrenci kontenjanı ile okul puan durumu 2017-2018 taban puanı 395 (kız-erkek) olarak ilan edilen okulun yurtiçi ve yurtdışı üniversite yerleştirme hedefleri yüksek görünmektedir. Öğrencilerin istedikleri üniversitelere yerleştirilmesi açısından 9. Sınıftan itibaren çok iyi program hazırlanıp öğrencilerin kaliteli eğitim alması için çağdaş eğitim metotları, teknolojik altyapı, yabancı dil eğitimi ile uygulanmaktadır. Özel okul ücretleri website üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Özel Amerikan Robert Lisesi

 

201 (101 kız- 100 erkek) öğrenci kontenjanı ile okul puan durumu 2017-2018 taban puanı 995.5 (kız-erkek)olarak ilan edilen okulda kayıt kabul puanı esaslı öğrenci alımı yapılmaktadır.

 

​Özel Saint Joseph Fransız Lisesi

 

Kurulduğu zamandan beri en başarılı ve en iddialı Fransız liseleri arasında en eski eğitim kurumlarından biri olması dolayısıyla eğitiminin kalitesini kanıtlamıştır. Eğitiminin 1 yıl boyunca yoğun bir Fransızca eğitimi ardına 4 yıl boyunca lise eğitimi ile 5 yıl sürmektedir. Kontenjanı her yıl 176 veya 198 öğrenci olmak üzere okul puan durumu 867,5 taban puandır. Aynı zamanda okul başarı durumu göz önüne alındığında yurtiçinde ve yurtdışında üniversite yerleştirme oranı açısından Türkiye’nin köklü liselerinin başında gelmektedir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım