x

Hem Okul Hem De Dershaneye Giden Öğrenciler İçin Çalışma Önerileri

Unutmayınız ki planlı ve programlı bir biçimde ilerlemeyi öğrendiğiniz takdirde ders çalışmaya olduğu kadar eğlenmeye de fırsat bulablirsiniz.

Yoğun bir ders çalışma temposunun içinde dinlenmek için yeterince vakit ayıramazsanız zaten çalışmanız da yeterince verimli olmayacaktır. Bunun içinde yapmanız gereken çok basit.

Öncelikle:

  • Amacınızı doğru olarak belirleyin. Unutulmaması gerekir ki hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgarın yardımı dokunmayacaktır. Bu nedenle öncelikle kendinize neden ders çalıştığınızı iyice anlatın. Amacınız okulunuzu bitirmek mi, sınavınızı kazanmak mı? Bu amacınızı belirledikten sonra bu amacınıza giderken belirlemeniz gereken yöntemler nelerdir bunları seçin. Önünüze koyacağınız küçük hedefler örneğin bir matematik problemini çözmek gibi daha sonra büyük hedeflere dönüşerek sizin amacınıza giden yolda birer basamak olacaklardır. Neden bu kadar çaba göstermeniz gerektiğini asla unutmayın. 

  • Mutlaka Plan Yapın. Hayatımızın her alanında aslında kendimiz için yaptığımız planlar bizlerin uzun vadede daha doğru yaşamız için birer adımdır. Planlarınızı günlük, haftalık ve aylık olarak 3'e ayırın . Günlük planlarınız saat kaçta uyandığınız ve uyuduğunuz, hangi saatlerde okulda ve hangi saatlerde dershanede olduğunuz ve bunun dışında yemek yeme, uyku, gezme, spor gibi aktiviteler için ne kadar zaman ayırdığınız ile ilgili bilgiler içeren bir günlük plan olsun. Günlük planınızı aksatacak olan kıramayacağınız arkadaşlar, misafirlik, ders çalışma motivasyonunuzun olmaması gibi durumları da göz önüne alarak günlük plan yapmaya çalışınız. Haftalık planlarınızı yaparken o hafta çalışmanız gereken sınavlar, çözmeniz gereken testler, doğumgünü gibi aktiveteler ile ilgili planlamanızı yapın. Bu planları yaparken esnek olmanızda fayda var. Esnek olan planlar işlerliği daha fazla olan planlardır. Aylık planlarınızda ise akademik takviminiz yer almalıdır. Böylece yıl içinde ne zaman neyi yapmanız gerektiğini uzun dönemde de görme şansı bulabilirsiniz.

  • Kendinizi İhmal etmeyin. Herşeyden önce unutulmamalıdır ki yeterince dinlenmemiş olan bir zihin ne kadar çalışmak isteseniz de verimli olmayacaktır. Kendinizi mutlu etmeyi ihmal etmeyin. 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım