x

Ankaradaki Liselerin Puanları

Ankara'daki Liselerin Puanları



Ankara'daki liselerin taban puanları nasıl? Hangi okullar kaç puanla kapattı, biraz ondan bahsedelim.
 


 

Ankara Fen Lisesi

Türk siyasetinin kalbi Çankaya’da yer alan köklü okullardan Ankara Fen Lisesi, bu yıl da Ankara’da en yüksek taban puanla kapatan lise oldu. Lisenin TEOG 2017 taban puanı 498,943’tür. Dört yıl temel lise eğitimi alan Ankara Fen Liseliler yabancı dil olarak İngilizce öğrenmekteler.
 

Atatürk Anadolu Lisesi

TEOG 2017’de başkentin en yüksek puanlı Anadolu lisesi olarak göze çarpan Atatürk Anadolu Lisesi’nin yerleşkesi Yenimahalle’de yer almaktadır. Okulda İngilizce eğitim verilmektedir ve taban puanı 492,087’dir.
 

Ankara Pursaklar Fen Lisesi

Taban puanlara bakılırsa bu sınavda başkentte Ankara Fen Lisesi’nden sonra yine en çok tercih edilen ikinci fen lisesi Ankara Pursaklar Fen Lisesi olmuştur. Taban puanı 497,027 olan lise, dört yıl boyunca öğrencilerine İngilizce öğretim vermektedir.
 


 

Gazi Anadolu Lisesi

Ankara Yenimahalle’de yer alan bir başka köklü lise, Gazi Anadolu Lisesi, TEOG 2017’de taban puan olarak 488,938’i gördü. Lisenin öğretim dili İngilizce ve öğretim süresi dört senedir.
 

Özkent Akbilek Fen Lisesi

Ankara fen liseleri taban puanları arasında üçüncü fen lisesi olarak göze çarpan Özkent Akbilek Fen Lisesi, ,2017 TEOG sınavını 488,031 taban puanıyla kapatmıştır. İngilizce ağırlıklı öğretim veren liseni öğretim süresi ise dört senedir.
 

Cumhuriyet Fen Lisesi

Başkentin kalbi Çankaya’da yer alan bir başka okul, Cumhuriyet Fen Lisesi, bu seneyi 486,845 taban puanıyla kapattı. Okul İngilizce ağırlıklı öğretim vermektedir ve dört senedir.
 

Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi

Çankaya’nın güzide bir başka lisesi olan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde, 2017 TEOG sınavını 486,804 taban puanıyla kapattı.
 

Beypazarı Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesi

Yerleşkesi Beypazarı’nda bulunan Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesi, 2017 senesini 485,459 taban puanıyla tamamlamıştır. Okulun öğretim dili İngilizcedir.
 

Ankara Atatürk Lisesi

Çankaya’da bulunan tarihi Ankara Atatürk Lisesi, İngilizce hazırlık sınıfı dahil Ankara’da toplam beş sene öğretim veren tek Anadolu lisesi olarak göze çarpmaktadır. Lise taban puanı 485,108’dir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım