x

Anadolu Lisesi mi Tercih Edilmeli Kolej mi?

Devlet Anadolu Lisesi Mi Kolej Mi?

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçları açıklandığından itibaren tüm veliler ve tüm öğrenciler aynı soru ile karşı karşıya kaldı. ''En iyi tercihleri nasıl yaparım?'', ''İyi bir liseye nasıl giderim?'', ''Doğru tercihler yaparak iyi bir liseye nasıl gidilir?'' benzeri sorularla kafalarını yordular, fikir alış verişlerinde bulundular, konunun uzmanlarından profesyonel destek alıp geniş kapsamlı araştırmalar yaptılar. Nihayetinde öğrenciler bir liseye yerleştiler; fakat kafalardaki soru işaretleri bitmek bilmedi.

 

devlet okulu mu özel okul mu?

 

Özel Liseler Tercih Ediliyor

 

Farklı lise seçeneklerinden en çok tercih edilenleri kuşkusuz fen liseleri ve anadolu liseleri olmuştur. Peki, liselerin adlarının anadolu lisesi içermesi yeterli midir? Konuyla ve soruyla uzaktan ya da yakından ilgili hemen hemen herkesin cevabı net bir şekilde tabi ki hayır. Çünkü bir çok okul sonradan anadolu lisesine dönüştürülmüştür. Okul tabelası dönüştürüldü; fakat eğitim kalitesi olarak beklenen dönüşüm henüz gerçekleşmedi. Bu nedenle özel lise mi yoksa devlet lisesi mi sorusu birçok veli ve uzman tarafından gündemde tutulmuştur. Artık eğitim kalitesi düşük devlet lisesi yerine özel liseler tercih edilmeye başlanmıştır.

 

 

Özel Liselerin Tercih Nedeni Eğitim Kalitesi

 

Günümüzde özel okulla devlet okulu arasındaki farklar düşünüldüğünde özel okullar öne çıkıyor. Veliler ve öğrenciler artık eğitim kalitesi düşük devlet anadolu liselerini tercih etmiyor. Eğitim kalitesi yüksek, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda etkin, ayrıca üniversiteye hazırlık programları olan özel okulları öncelikli olarak tercih etmektedir. Özel okulların çağdaş, dinamik, kendini yenileyen, üniversiteye hazırlıkta uzmanlaşmış öğretmen kadroları da tercih edilme oranını arttırmıştır. Devlet okullarında öğrenci çalışmadan başarılı olamayacağını bilir ve kendini çalışmak zorunda hisseder. Fakat bazı özel okullarda maddiyata önem veren yönetim anlayışı ve ''paramla okuyorum'' algısında öğrenci bulunmaktadır ki bu faktörler özel okulların en büyük eksisidir.   

 

 

Veliler ve öğrenciler tercih dönemlerinde ve nakil başvurularında en çok sorulan ''Anadolu lisesi mi tercih edilmeli, kolej mi?'' sorusuna en doğru yanıtı Dogruokul.com'da özel lise araştırarak ve ilgilendiğiniz özel okul hakkında bilgi alarak bulabilirsiniz.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım