x

Anadolu Liseleri Taban Puanları

Yeni sistemin adı TEOG olmayacaksa ne isimle anılacak, TEOG yerine hangi sistem gelecek, test yerine açık uçlu sorular mı sorulacak, kaç soru sorulacak, puan sistemi nasıl olacak gibi cevabı henüz netleşmeyen bir sürü soru mevcut.

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG sınav sisteminin yerine nasıl bir sistemin yer alacağını geçen günlerde bir basın toplantısı esnasında açıklamıştı. Henüz netleşen bir durum olmamakla beraber, son sene yapılan tek bir sınavla değerlendirilme yapılmasının yerine öğrencilerin ortaokul yaşamı boyunca tüm sınıf başarı ortalamalarına bakarak bir değerlendirme olacağı ve ona göre bir yerleştirme yapılacağı ön görülüyor.

Peki son sene yapılan TEOG sınavının Anadolu Liseleri taban puanları nasıl gerçekleşti? Bu yazımızda 2018 TEOG yerleştirmeleri sonucunda gerçekleşen İzmir Anadolu liseleri taban puanları hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

İzmir Atatürk Anadolu Lisesi

İzmir’in kalbi Konak’ta, fuarın tam karşısında yer alan tarihi okul, Atatürk Lisesi, şehrin en çok tercih edilen, en yüksek TEOG taban puanına sahip Anadolu lisesidir. Kız erkek karma eğitim veren lisenin toplam öğretim süresi 4 yıldır. Lisenin İngilizce dili ağırlıklı eğitim alacak olanlar için taban puan 490,520, Almanca taban puanı 489,934 ve Fransızca taban puanı ise 489,897’dir.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi

Uzun yıllar boyunca İzmir’in en iyi öğrencilerini yetiştirmekle ünlenen Bornova Anadolu Lisesi, en çok tercih edilen okullar arasında başı çekmektedir. Toplam dört yıl öğretim ve kız erkek karma eğitim veren okulun İngilizce ağırlıklı eğitim alacakların 2018 taban puanı 487,056, Almanca için taban puan 486,082 iken Fransızca için taban puan 485,786 olarak gerçekleşti.

İzmir Kız Lisesi

Yakın zamanda erkek öğrenci alımıyla karma eğitime geçen İzmir Kız Lisesi’nde, dört yıl öğretim verilmektedir. Okulun İngilizce için taban puanı 485,985 iken Almanca için taban puan 485,514’tür.

Güzelbahçe 60.Yıl Anadolu Lisesi

İzmir’in Güzelbahçe beldesinde yer alan 60. Yıl Anadolu Lisesi İngilizce öğretim vermektedir. Okul için belirlenen lise taban puanı 483,283’tür.

Buca Fatma Saygın Anadolu Lisesi

İngilizce eğitim veren lisenin 2018 TEOG sınavında ortaya çıkan taban puanı 482,800’dür.

Karşıyaka Anadolu Lisesi

481,214 taban puanıyla Karşıyaka ilçesinin en çok tercih edilen lisesi, İngilizce eğitim vermektedir.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım