x

2017 Üniversite Tercihleri Puan Sıralandırması

2017 Üniversite Tercihleri Puan Sıralandırması

 

Üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler her sene birçok konuda fikir ayrılığı ve kafa karışıklığı ile karşılaşmaktadırlar. Önce uzun süren sınav stresi derken sıra tercih dönemine geldiğinde işler daha da gerilimli bir hal almaktadır. Çünkü birçok öğrenci, bir hayal ile tercihlerini yapmaktadır ve hayalindeki bölüme giderek kariyerini de bu yönde ilerletmek istemektedir.

 

Tercih yaparken bilinmesi gereken çok sayıda temel başlık bulunur. Bunlardan ilki tercihlerde dikkate alınacak puan sıralaması neye göre olmalıdır:

 

 

Bilindiği üzere tercih yapmak üzere kodlama yaparken üniversiteleri ve bölümleri belirli bir sırayla kodlamak gerekmektedir. Ancak kazanılacak olan üniversite bölümü kişinin puanının yüksek olup olmamasına bağlıdır. Yani örnek olarak 30 kontenjanı olan bir bölüm için bin öğrencinin tercih yapması durumunda bu bin kişiden en yüksek puana sahip olan 30 kişi bu bölüme yerleştirilecektir. Yani tercih sıralamasında puan önemlidir ve puanın kişiye sağladığı sıralama çok önemlidir.

 

Tercih yapacakken mutlaka tercih kılavuzuna bakmalı ve tercih kılavuzundan istediğiniz bölüm ve üniversitenin önceki yıl hangi sıralama aralığında alım yaptığını görüntülemelisiniz. Buna göre siz kendi sıralamanızın 5 bin altı ve 5 bin üzerinde yer alan bölüm ve üniversiteleri tercih ederek kazanma olasılığınızı arttırabilirsiniz.

 

 

Tercih Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Mutlaka ve mutlaka kendi ilgi alanınıza ve yapınıza uygun bölümleri tercih edin. Bir bölümü asla gelecekte çok para kazandıracak diye tercih etmeyin. Çünkü unutmamalısınız ki siz bu alanda 4 sene ve belki daha uzun süre akademik eğitim alacaksınız ve alacağınız akademik eğitimi, ilgi duymadığınız bir alandan alacak olursanız başarısızlık ve mutsuzluk gibi sorunların oluşması söz konusudur. Hangi alana ilginiz varsa o alanda akademik eğitim alın ve emin olun çok mezunu olsa da, gelecek vadetmiyor olsa da siz o alanda mutlu bir şekilde çalışıp okuduğunuz sürece hayatınızda başarısız olmanız mümkün değildir.

 

 

Tercih listenizi hazırladıktan sonra mutlaka 2 defa kontrol etmeyi ihmal etmeyin ve kodlamanızı mutlaka bir yakınınıza da kontrol ettirin.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım