x

MEB Özel Okul Teşvik Başvuruları İçin Bugün 25.08.2014 Son Gün

SON DAKİKA - BAŞVURULAR 29 AĞUSTOS 2014 SAAT 17:00'YE KADAR TEKRAR UZATILDI

 

MEB'in özel okullara yönelik eğitim öğretim teşvik başvuruları bugün (25.08.2014) saat 17:00'de sona eriyor.

 

Daha önce 18 Ağustos olarak açıklanan son başvuru tarihi, yoğun ilgiden ve prosedürün tam olarak nasıl işleyeceğinin net olarak anlaşılamamasından dolayı 25 Ağustos 2014 tarihine kadar uzatılmıştı. MEB'in bu desteğinden yararlanmak isteyen veliler, öğrencinin hali hazırda kayıtlı olduğu devlet okulunun müdürlüğüne ve e-Okul'daki "Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği" menüsünü kullanarak başvurularını yapacak.

Başvurular sonunda toplamda 250.000 öğrencinin yararlanabileceği bu desteği almaya hak kazanan öğrenciler (veliler), bu programa dahil olmak isteyen özel okullarla birlikte 28 Ağustos'ta açıklanacak. 4 Eylül tarihinde de özel okulların teşvikten yararlandırmak için belirlediği kontenjanlar açıklanacak. Daha sonra veliler 5-9 Eylül tarihleri arasında, maksimum 15 okul olmak üzere tercihlerini yapacaklar.  

Herhangi okulda kaydı olmayan anaokulu dönemindeki öğrenciler ise, okul öncesi eğitim veren bir devlet okuluna aday kaydını yaptırarak başvurularını yapabilecekler. 

Burada önemli bir konu var. O da velilerin başvuru yapacakları özel okulların yıllık eğitim ücretlerini biliyor olarak başvuru yapmaları gerekiyor. Çünkü MEB sadece 2.500 TL - 3.500 TL'lik bir kısım için destek olacak. Geri kalan tutarı velinin özel okula kendi ödemesi gerekiyor.

 

 

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım