YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
Salon Sanat Caddebostan
İstanbul Anadolu Yakası
Müzik
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

0-5 yaş arası bebekler/çocuklar ve sevenleri için hazırlanmış bir aile etkinliği, bir müzikal buluşmadır. Program, alanında uzman profesyoneller tarafından 1987 yılında Amerika’da başlatılmış, yıllar içinde dünya çapında yaygınlık kazanmıştır. Music Together’da çocuklar, anne-babaları veya diğer sevenleri ile şarkılar söyler, dans eder, enstürmanlarla müziklere eşlik ederler.

Salon Sanat Caddebostan Fiyatları

EĞİTİM

- Dersler kaç dakika sürüyor?

Haftada bir gün, 45 dakika.

- Program kaç haftalik bir program?

10 haftalık bir program. (Yaz dönemi 6 haftadır)

- Her sınıfta kaç bebek/çocuk oluyor?

Derslerde en az 6, en fazla 12 çocuk oluyor. Belli bir ders saati için 12'den fazla kayıt olursa, yeni ders saati açılıyor. Tüm çocuklar derslere velileri ile birlikte katılıyorlar. 

- Bir ders kaçirirsak ne oluyor?

Her dönem iki telafi hakkınız var. Bu hak sadece  kayıt olduğunuz dönem için geçerli, başka dönemlere aktarılamıyor. Programımızda katılımcı sayısı çok önemli. 6'dan az, 12'den çok katılımcı ile dersin amacına ulaşması zor. Bunun için gelemeyeceginiz derslerin tarihlerini önceden bildirmeniz ve mümkün olduğunca derslere devam etmeye gayret etmeniz yerinde olacaktır.

 - Derslerinizde yas araligi nedir?

Programımız 0-5 yaş arası bebekler ve çocuklar için tasarlanmıştır. Beş yaşından küçük tüm çocuklar derslerimize katılabilir.

 - Dersler neden yaşlara göre düzenlenmiyor?

Music Together, 1980'li yıllarda yaptığı araştırmalarla erken müzik eğitiminde karma yaş yaklaşımınının öncülüğünü yapmıştır. Aynı yaşta da olsa her cocuğun öğrenme düzeyi farklıdır. Music Together programı, farklı öğrenme düzeylerine saygı duyan bir eğitim metodunu destekler. Karma yaş düzeninde, çocuğun kendi aile ortamını yansıtır bir ortamda müziğe katılımı mümkün olmaktadır. Büyük ve küçük kardesler birlikte müzik yaparlar. Karma yaş düzeni aynı zamanda zengin bir öğrenme ortamı sunar. Büyük çocuklar küçüklerine örnek olarak öğrendiklerini pekiştirirken, küçük çocuklar ve bebekler büyük abla ve abilerini taklit ederek daha hızlı yol alırlar.

- Cok çocuklu bir aileyiz. Ikinci, üçüncü çocuk indirimleriniz var mı?

9 aylığa kadar tüm ikinci kardeşler programımızdan ücretsiz yararlanıyorlar. 9 aydan büyük ikinci kardeşler kayıt ücretinin %50'si bir bedelle kayıt yaptırabiliyorlar. Ikiz çocuk indirimleri de yukarıdaki esasa dayanıyor. 9 aydan küçükse ikizler, tek katılım ücreti ödeniyor, bir ikiz ücretsiz katiliyor. 9 aylık ve daha büyük ikizlerde ikinci kardeş %50 indirimden yararlanıyor. 

- Kayıt ücretine neler dahil? 

Kayıt ücretlerine; 

* Haftada 45 dakikalik buluşmalar halinde devam edecek 10 müzikal buluşma, 

* Dönem içinde işlenecek parcaları içeren iki profesyonel kayıtlı CD (biri eve, biri arabaya),

* Dönem içinde işlenecek şarkıların sözlerini, notalarını, şarkılara eşlik edecek aktivite önerilerini içeren resimli bir kitap,

* Music Together programının ve erken müzik eğitiminin onemini ve yararlarını ve çocuğumuza bu alanda nasıl faydalı olabileceğimize dair bilgileri içeren bir renkli kitapçık ve buna eşlik eden bir DVD 

* Derslerde veli eğitimi

* Bir adet veli buluşması dahildir.

- Derslerde ne yapıyoruz?

Aileler biraraya gelip yuvarlak halımızda çember halinde oturuyoruz. Her ders 12-14 sarkı işliyoruz. 10 haftalik dönemimiz içinde her şarkıyı farklı haftalarda en az 3 kez tekrar ediyoruz (Her şarkı koleksiyonu 25 şarkı içerir). Farklı haftalarda farklı aktivitelerle müziğin değişik kavramlarını öne çıkartıyoruz. Derslerimiz oyun esasına göre şekilleniyor. Melodi, armoni, ritm gibi ögeleri bazen ritmik tekerlemeler, bazen fokus sarkıları (parmak oyunları gibi), bazen danslarla (büyük motor hareketler), bazen enstürman eşlikleri ve çoksesli performanslarla (kanon gibi) ele alıyoruz, tonal ve ritmik tekrarlar yapıyoruz. Derslerimizde Orff ensturmanları dışında, eşarp, top vb. ek malzemelerden de yararlanıyoruz. Dersimizin sonunda yine çember olup veda şarkımızı söylüyoruz. Birlikte müzik yapmak en büyük hedefimiz olduğundan, her ders sadece 3 şarkıda CD kullanıyoruz.

Ne tip şarkılar öğreneceğiz?

Şarkılar dünya müziklerinden derlenmiş, farklı dillerde yazılmış, farklı kültürlere ait şarkılar. Bazıları orjinal besteler, bazıları anonim derlemeler. Tür çesitliliği ise son derece geniş.  Klasik, caz, folk, blues... Böylelikle çocuklarımıza müziğin tüm renklerini sunup, onların ilerde özgürce seçim yapmasını sağlayacak bir yelpaze sunmuş oluyoruz. Klasik batı muzigi dünyasinin temel aldığı klasik armoniyi farklı kültürlere ait makamlarla yanyana ele alıyoruz. Şarkılarımız birbirinin hemen aynı gibi tınlayan, o çok alıştığımız "bebek" şarkıları değil, tüm ailenin birlikte söylemekten zevk alacağı, her yaşa ve her öğrenme düzeyine hitabeden eğlenceli şarkılar. Çocuklarımız şarkıların içerdiği hikayelerle ve şarkılara eşlik eden eğlenceli aktivitelerle çok neseli vakit geçiriyorlar.

Her dönem aynı şarkılar mı tekrar ediliyor?

Hayır. Music Together programında 9 şarki seti, bunun yanısıra 3 adet de yaz derlemesi mevcut. Yani bir dönem öğrendiğiniz şarkılar başka bir dönemde tekrarlanmıyor. Tüm programlara katılırsanız, program sonunda cocuklarınızın dilinden düşmeyen 200'den fazla şarkı öğrenmiş oluyorsunuz!

- Benim müzikal bir geçmişim yok, sesim de çok kötüdür. Ne yapmalıyım?

Music Together'da veli katılımı büyük onem taşır. Çünkü programda öğretmen bir rehber, veliler ise birer modeldir. Çocuklar sistematik bir eğitim süreci olmaksızın, aile ortamında, anne-babalarını izleyerek, yürümeyi, konuşmayı öğrenirler. Müzik de insanin doğasında vardır. Yaşadığımız çağda CD'ler ve profesyonel konserler sayesinde, artık kendimiz müzik yapmaya, dans etmeye çekiniyoruz. Işte Music Together programı, kaybettiğimiz bu coşkuyu tekrar yaşamamızı amaç edinir. Müziği bir öğretme-öğrenme sistemi icinde teorik bilgi olarak değil, yaşanan bir deneyim olarak ele alır. Music Together'a göre birlikte müzik yapmak, birlikte dans etmek; anne-baba ve çocuk arasında kurulacak en güzel ilişki biçimidir. Burada oöemli olan sizin kulağınızın olup olmaması, sesinizin güzel olup olmaması değildir. Önemli olan çocuğunuza, hayatı boyunca faydasını göreceği müzikal coşkuyu vermenizdir. Çocuk bunu en iyi, en yakınından, yani sizlerden öğrenir.

Bebeğime/çocuğuma müziğin nasıl faydası olabilir? Music Together programının erken müzik eğitimindeki yeri nedir?

Son yıllarda yoğunlaşan laboratuar testlerinde, müzikle erken yaşta tanışmış çocukların okul başarılarının çok daha yüksek olduğu saptanmıştır.  Matematik, hafıza becerileri, sosyal beceriler, fiziksel koordinasyon yetileri, dil becerileri gibi birçok alanda müziğiin çocuklar üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır. Konu hakkındaki üç makaleye buradan ulasabilirsiniz. Diğer makaleler için tıklayın. (Makaleler ingilizcedir).

- Tam anlayamıyorum. Music Together bir oyun grubu toplantısı mı? Yoksa bir eğitim programı mı?

Music Together müzik eğitimini eğlenceli bir aile etkinliği olarak ele alır. Müzik, oyunlarla sunulan bir eğitimdir. Ama müzik herşeyin önündedir. Mekanımızda kaydıraklar, top havuzları yoktur. Mekanımızda sadece enstürmanlarımız ve biz varız. Ve birlikte yaptığımız güzel müzik...

Şarkılar farklı dillerde dediniz. Benim ingilizcem bile yok.

Program Amerika'da başlatılmış bir program. Dolayısıyla şarkıların çoğu ingilizce. Ancak bu, şarkıların ancak yarısını oluşturuyor. Çünkü bir kısım şarkı, söz içermeyen şarkılar, diğer bir kiısım şarkı ise farklı dillerde şarkılar. Ispanyolca, Afrika dilleri, Macarca... Peki hiç Türkce şarkı söylemeyecek miyiz? Söyleyecegiz. Dönem programımızda yer alan şarkıların hemen tümünün Türkçe çevirileri de mevcut. Dolayısıyla şarkıları derste hem Ingilizce, hem de Türkce söyleyeceğiz. Söyleyeceğimiz dili grubumuzdaki isteğe göre de şekillendirebiliyoruz. Ayrıca derslerimizde Muammer Sun gibi çok değerli bestecilerin çocuk sarkılarından da yararlanıyoruz. Ama önemli olan şarkı sözleri değil, önemli olan ritmiyle melodisiyle müziktir. Şarkı sozlerini yakalayamadığınızda 'lalala, nanana' heceleri ile bile melodiye eşlik etmeniz, çocuğunuza müziğe dair gerekli kopyaları verecektir. Amacımız şarkı sözü ezberlemek değil, tonal ve ritmik düzeyde aktif olarak melodiye eşlik etmeye calışmak olmalıdır.

- Music Together programının ileride başlayacağımız enstürman derslerine faydası olacak mı?

Kesinlikle! Çocuklar Music Together programı sayesinde olabilecek en eğlenceli ortamda müzikle  tanışırlar. Formal eğitim çağına geldiklerinde; enstürman derslerinde ele alınacak temel düzey bilgileri edinmiş olarak enstürman eğitimine başlarlar. Bu onlar icin büyük bir artıdır. Programı tamamlayan öğrencilerimiz, dilerlerse Yapıncak Okyar tarafından yürütülen ve bireysel ders öncesi bir müzik kültürü-klasik müzikle tanışma dersi olan PiyanoMini programına devam edebilirler. Sonrasında ise bireysel derslere geçiş yaparlar.

Çocugum 4 yaşında ve özel piyano derslerine başladı. Ama 5 yaşına kadar, katıldığımız Music Together programına da devam etmek istiyoruz.

Cocugunuz iki programa eşzamanlı biçimde devam edebilir. 

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Salon Sanat Caddebostan Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Salon Sanat Caddebostan yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Salon Sanat Caddebostan İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım