YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Kampanyalı Fiyat Bilgisi ve Sorularınız İçin OKUL SİZİ ARASIN
Mısırlı Ahmet Ritimhanesi
İstanbul Avrupa Yakası
Müzik Okulu
Kuruluş Yılı
KURS BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Galata Ritimhanesi, Mısırlı Ahmet’in 30 yıllık müzik birikimini, kendi geliştirdiği darbuka tekniğini genç ritimcilere aktardığı bir ritim merkezi.

Dünyanın en iyi darbukacısıyla çalışma fırsatının adı Galata Ritimhanesi. Ülkemizin ve tüm dünyanın zengin etnik ritimlerinin yanı sıra, Mısırlı Ahmet’in ürettiği sayısız ritim, düzeylerine göre ayrılmış üç farklı grup halinde çalışılıyor burada.

Üstat Mısırlı Ahmet’in tekniğini bildiğini düşünen, hatta bu tekniği öğretmeye soyunan pek çok darbukacı var. Darbukanın bugüne dek geliştirilmiş en üstün tekniği olan Mısırlı Ahmet tekniğinin darbukacılar tarafından benimsenmesi sevindirici ise de, ne yazık kisağlıksız eller tarafından tekniğin yozlaştırılmasına da neden olabilmekte. Bu nedenledir ki, Galata Ritimhanesi, Üstat Mısırlı Ahmet’le çalışmak, usta-çırak ilişkisi içinde Mısırlı Ahmet’in tekniğini doğrudan bu tekniğin yaratıcısı yardımıyla kavramak için dünya darbukacılarının tek adresini oluşturuyor.

Yıllardır değişik ülkelerde atölye çalışmaları düzenleyen Mısırlı Ahmet, düne kadar Türkiye’deki darbuka sevdalıları için ulaşılmaz bir isimdi. Darbukacılar ancak konserlerde üstadı görme şansına sahip olabiliyorlardı. Galata Ritimhanesi bu hasretin bitişinimüjdeliyor.

Galata Ritimhanesi, ritmin etnik yorumlarının sınırladığı ritim algısından sıyrılarak evrensel düzeyde çalmak isteyen ritimciler için doğru adres. Diğer bir ifadeyle, dünya müziğine açılan bir kapı Ritimhane.

Galata Ritimhanesi, profesyonel olarak darbuka çalan ya da çalmayı hedefleyen darbukacıların yanı sıra ritmin büyülü dünyasına adım atmak, kentin ve iş hayatının insan duygularını ve yaratıcılığını kötürümleştiren boğucu atmosferinden sıyrılmak isteyenlerin de adresi. Bunun ne anlama geldiğini görmek için Galata’ya kadar uzanıp kapımızdan içeri girmeniz yeterli olacak.

Galata Ritimhanesi’nde Kasım 2007’de başladığımız çalışmalarda gelinen noktayı görmek için sitemizde yer alan görüntüleri izlemeniz yeterli olacaktır.

Galata Ritimhanesi’nde izlenen çalışma yöntemi, Mısırlı Ahmet’in kendisini yetiştirdiği süreci izler. Üstadın geçirdiği müzikal evrelerden onunla birlikte geçilir. Bu yöntemin başarısı tecrübeyle sabittir.

Klasik ritim eğitimleri başlıca iki etaba ayrılır; birincisi ritimlerin düm-tekli şablonlarla belletilmesi, ikincisi ise sıkıcı teknik çalışmalardır. Ritimhane’de yaratıcılığı öldüren bu tip ezberci yöntemler uygulanmaz. İleri seviye grubu da, yeni başlayan grup da aynıkompozisyonu çalar. İleri seviye ile yeni başlayanın farkı, kompozisyonlarda alınan mesafe ile yorumlama farkıdır. Her çalışmada bir yahut iki ritim cümlesi eklemek suretiyle kompozisyonda yol alınır. Çalınan ritim cümleleri arttıkça artar ve bu ritimler üzerinden geçe geçe, deyim yerindeyse ritimlerimiz “demlenir”. Bu süreç içinde teknik gelişir, darbukadan çıkan tonlar lezzetlenir.

Galata Ritimhanesi ritim algısının ve tekniğin gelişmesi için kompozisyon çalışmalarını benimserken ritim doğaçlamalarına da önem verir. İlk çalışmalardan itibaren ritimcilerin özgür ruhlarının gelişmesi için doğaçlama çalınır. Doğaçlama yapmak için belirli bir seviyeye gelmek beklenmez, seviye ilerledikçe doğal olarak daha teknik çalmaya başlanır. Zaten teknik çalışa çalışa eninde sonunda gelişir, önemli olan kendini özgürce ifade edebilme rahatlığının ve yaratıcılığın gelişmesidir. Değerli olan da budur.

Mısırlı Ahmet Ritimhanesi Fiyatları

EĞİTİM

Darbuka el yapımı bir enstruman olduğundan toprağından derisine, ustasından pişirilme şartlarına, tasarımındanüzerindeki sedef işlemelerdeki ustalığa kadar bütün etkenler iyi bir darbuka için tek tek önemlidir. Bütün bu süreçler darbukadan geniş ton aralığı ve etnik tınılara elde etmek için titizlik ve ustalıkla gerçekleştirilmelidir. Mısır’ın en iyi ustalarının elinden çıkan darbukalarımızın darbuka yapımına uygun topraklarını da Mısır’dan temin ediyoruz. Toprak darbukalarımız Mısırlı Ahmet’in tecrübesi ışığında belirlediği darbuka ölçüleri esas alarak tasarlanıyor. Toprağın pişirilmesi darbukanın zengin tonlara sahip olması için en önemli süreçtir. Fırına konan darbuka sayısının artması ısının homojen biçimde dağılmasını olumsuz etkileyeceğinden bu durum optimum bir standartın yakalanmasını engeller. 200 darbukanın sığabileceği fırınlara en fazla 70 darbuka yerleştirerekhatasız bir ses kalitesini yakalıyoruz. Fırında pişen ardından güneşin altında tamamen kuruyan toprak darbukalar ustalarımızın el işçiliğiyle gerçek sedef işlemelerle bezeniyor. Elimizden çıkan bütün darbukaların üzerinde seri numarası bulunur ve bu numara sadece bir kişiye aittir. Toprak darbukaların kırılgan, üzerlerindeki derinin ise organik olması nedeniyle kullanıldıkça eskidiğinden satış sonrası hizmet de önem kazanıyor. Darbuka sahiplerinin satış sonrası ihtiyaçlarına yanıt verecek bir teknik servisimiz bulunuyor.

Darbukalarımız;

  • Mısırlı Ahmet’in tecrübesi ışığında belirlediği ölçülerde tasarlanmıştır.
  • Mısır’ın en iyi ustalarının elinden çıkmaktadırlar.
  • Toprağı, darbuka yapımı için kusursuzdur ve özel olarak Mısır’dan temin edilmektedir.
  • Gerçek sedef bezeli, tamamen el yapımıdır.
  • Farklı seri numaralarına sahiptir.
  • Eksiksiz, satış sonrası servis.

Ayrıca;

  • Hasarlı darbukaların onarımı,
  • Eskiyen derilerin yenilenmesi, yeni deri çekimi, deri satışı,
  • Toprak darbuka için özel tasarlanmış çanta satışı (softcase, hardcase)
  • Darbuka ısıtıcısı satışı gerçekleştiriyoruz.

FİZİKSEL İMKANLAR

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

Mısırlı Ahmet Ritimhanesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Mısırlı Ahmet Ritimhanesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Mısırlı Ahmet Ritimhanesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, KURSYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım