x

Orta Öğretim Müfredat Değişiklikleri Neleri Kapsayacak?

MEB Müfredat Değişikliği Neleri Kapsıyor ?

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından1 yıldır hazırlıkları yapılan yeni müfredat programı tamamlanarak oluşturulan müfredat taslağı, halkın görüşüne sunuldu.10 Şubat tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresine girerek müfredat taslağını inceleyerek görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından düzenlenen basın toplantısında zorunlu eğitimde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi hariç 53 derse ait olan programdan, 51 tane dersin program taslaklarının an itibariyle askıya çıkarıldığını açıklamıştır.

 

MEB Müfredat Değişikliği

 

Sayın İsmet Yılmaz, ayrıca 10 Şubat tarihine kadar internet adresinde yayınlanacak olan yeni müfredat taslağını herkesin inceleyebileceğini ve isim, soy isim veya mail adresi gibi kişisel bilgiler vermeden velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve uzmanların, isteyen herkesin yenilenen müfredat taslağı hakkında görüş bildirebileceğini dile getirdi. Müfredat ile ilgili toplanan görüşler dikkate alınarak müfredat çalışmarına son şeklin 20 Şubat tarihinde verileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, ardından kitap yazımlarına geçileceğini söyledi.

 

Yeni MEB Müfredat Değişikliğindeki Değişiklikler Neler ?

 

MEB Müfredat

 

Yeni müfredat taslağında Tarih Bilinci, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi, Atatürkçülük, Sağlıklı Yaşama ve Yaşlanma, Değerler Eğitimi, 21.YY Becerileri, Yaşam Becerileri, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi, Milli Eğitim Kalite Belgesi gibi başlıklar ana konular olarak belirlendi.

 

Öğretim programlarında ise akademik olan bilgi fazlalığı azaltıldı. Bilişim teknoloji kullanımı EBA içerikleri ile uyumlu hale getirildi.

 

Ülkenin kültürel, tarihsel, ahlaki ve sosyal birikimi, milli ve manevi değerler eğitimi doğrultusunda programlara eklendi.

 

Yenilenen müfredat taslağında öğrencilere farklılıklara saygı, kaynakların kullanımı, güven, kendini koruma, iletişim, kendini tanıma, sorumluluk, kurallara uymak, öz saygı gibi konularda genel kazanımların kazanılması hedeflendi.

 

Yeni Müfredat

 

Girişimcilik, cinsiyet eşitliği,iş sağlığı ve güvenliği, çölleşme, vergi bilinci, siber güvenlik, verimlilik stratejisi, finansal okur yazarlık gibi konu çeşitleri de öğretim programına eklendi.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi Tarih Kitaplarında Yer Alacak

 

1950 ve 2016 tarihleri arasında yaşanan yakın tarih konuları da yeni müfredatta yerini alacak. Yakın tarih konuları içerisinde bulunan 15 Temmuz darbe girişimi, AB üyelik süreci, milli iradeye sahip çıkış ve kıbrıs müzakereleri gibi konular tarih kitaplarında yer alacak.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım