x

Okul Tatil Dönemleri Değişiyor Mu?

Okulların Tatil Dönemleri Bölgeye Göre Değişebilir



MEB Ziya Selçuk bir TV programına katılırak, eğitimle ilgili bazı soruları cevapladı.

Okulların tatil programlarında yapılması planlanan değişikliklerle ilgili, bölgelere göre tatilin söz konusu olabileceğini belirten Bakan Selçuk, “Bu konuyla ilgili kısa zamanda bir açıklama yapacağız. Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da başka kurumlarla da görüştük. Tatillerin düzenlemesi, araya küçük tatiller koymakla ilgili bir açıklamamız olacak” dedi.


Araya Küçük Tatiller Gelebilir


Bakan Selçuk’un açıklamaları şu şekilde :

“Bölgelere göre tatil şu anki mevzuatla da mümkün. Türkiye’de özellikle doğudaki birçok ilde ağır kış şartları yaşanıyor.

Biz bu tek tip anlayışımızdan kaynaklanan neden dolayısıyla, bölgesel tedbir almakta biraz zorlanıyoruz.

Aslında sayın valilerin denetiminde bu konu. Fakat önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili kısa zamanda bir açıklama da yapacağız.

Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da, başka kurumlarla da görüştük. Tatillerin düzenlemesi, araya küçük tatiller koymakla ilgili bir açıklamamız olacak.

Fakat Türkiye birden bire hemen 200 gün, 220 gün olsun gibi bir hazırlığa henüz sahip değil. O, zamanla dikkate alınabilecek bir şey.

Şu anda biz mevcudu ne kadar iyi yapabilirizin peşinde olmalıyız ve bu amaçla da bölgelere göre tatil olabilir, bunun önü açılabilir.

Konuyla ilgili takvimi ilan ettiğimizde aslında sayın valilerin zaten yetkisinde olan bazı hususların çok daha işlevsel biçimde bölgesel yapılması söz konusu olacak.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım