x

Güney Kore Eğitim Sistemi

Güney Kore Eğitim Sistemi

 

Asya kıtasında son 50 yıllık süreç içerisinde devrim niteliğinde gelişmeler kaydeden ve neredeyse sıfırdan başladığı ekonomik ve eğitimsel hayatını kısa sürede zirveye taşımayı başaran Güney Kore, eğitim sistemi ile de dünyada büyük bir farklılık yaratmıştır. Güney Kore eğitim sistemi sayesinde, eğitime tabii tutulan öğrenciler bilim, sanat, spor, ahlak ve dil bilgisi yönünden hızlı ve kaliteli bir gelişim göstermektedir ve bu eğitim sisteminin kalıcı sonuçlar vermiş olduğu son 25 yıl içerisinde çok daha iyi anlaşılmıştır.

 

Güney kore eğitim sisteminin yapısı şu şekilde tanımlanabilir:

 

Zorunlu Eğitim Yaşı

 

 

Çocuklar 6-15 yaş arasında 9 yıllık zorunlu eğitime tabidir. Bu eğitimin ilk 6 yılı ilköğretim, kalan 3 yıllık eğitimi ise ortaokul eğitimini kapsamaktadır. Bu eğitimin sonunda ise zorunlu olmayan 3 yıllık lise eğitimi bulunmaktadır. Okul öncesi eğitim de zorunlu değildir ancak 3-6 yaş grubu için uygulanmaktadır ve oldukça başarılı bir müfredata sahiptir.

 

Eğitim Süresi

 

 

Temel olarak güney kore okul öncesi eğitim sistemi gereği günde 3 saatlik bir eğitim verilmektedir. Bu sayede çocuk aile ve ev ortamından gün içerisinde fazla uzak kalmadan, farklı bir ortamda eğitim görmekte ve eğitimini tamamladıktan sonra eve dönmektedir. İlköğretim eğitimi ise yılda toplamda 220 gün verilen bir eğitim sürecidir ve eğitici öğretmenlerin yüksek çoğunluğu 4 senelik üniversite mezunudur ve alanlarında uzmanlardır. Eğitim sisteminin parçası olan herkes, bütün içerisinde önemli bir yere sahiptir ve sistem dijital açıdan da tam donanımlıdır.

 

Eğitim Araçları

 

 

İlköğretim ile ortaokul eğitimlerinde çocuklar dijital okuma ve teknolojik araç kullanımı gibi geleceği şekillendirecek meselelerde iyi bir eğitim almaktadır. Zira Güney Kore eğitim sistemi, son yıllarda Japonya ve Finlandiya ile beraber dünya çapında en başarılı eğitim sistemine sahip ülke olarak değerlendirilmektedir.

 

Lise eğitiminde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, akademik alanda alacakları eğitimin temelini burada oluştururlar ve üniversiteye gittiklerinde kendilerini, hali hazırda yetiştirdikleri bir alanda daha üst seviyede eğitim alırken bulurlar. Bu sayede de üniversite mezunu olduklarında alt yapısı çok sağlam bireyler olarak hayata dahil olmaktadırlar.

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım