x

Era Kolejinde Kalite Yılı

Era Kolejleri'nde Eğitimde Kalite Yılı İlan Edildi

 

2018- 2019 yılını öğrencisi, personeli ve velileri için kalite yılı olarak ilan ettiklerini dile getiren ERA Kolejleri Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, bu yönde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

Bu yılı Eğitimde Kalite yılı ilan ettiğinizi ifade ettiniz. İç yapılanmalarınızda, eğitim anlamında bu kaliteyi arttırmak için neler yapıyorsunuz?
 

ERA Akademi üst yapısı ile merkezi olarak müfredatı; eğitimi ve öğretimi planlayan bölüm başkanları, aynı zamanda tüm öğretmenlere yıl boyu hizmet içi eğitimler düzenliyorlar.

Her branşın başında bulunan bölüm başkanlarının toplandığı ERA Akademi ekibi, tüm kampüslerde ve derslerde eş zamanlı olarak müfredatın uygulanmasından, bireysel ve kurumsal başarı için gereken tüm alt yapı çalışmalarını yakından takip ederek raporlama sistemi ile genel müdürümüze sundu. Tüm sınavlardan sonra hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin performansları özenle değerlendirilerek gereken destek her açıdan sağlanıyor.

Branşların sınav sistemine göre şekillenen yenilikleri ile ilgili her branşa hizmet içi eğitimler düzenlendi. Ayrıca eğitimde niteliği artırmak için öğretmen eğitimlerine de ağırlık verildi. Mentor koçlar eğitimlerini tamamladılar. Koçluk sistemi ile hem öğretmenlere hem öğrencilere ve velilere yönelik verilen hizmetin de kalitesi artırılıyor.

 

gülçin aşkın çetin - era koleji marka müdürü
 

Bu yıl tüm kademelerinizde uygulanan Mizaç Merkezli Eğitim Modeli sürecinden bahseder misiniz?
 

Eğitimde Kalite adına yaptığınız çalışmalar, Mizaç Merkezli Eğitim Modeli uygulamalarınıza nasıl yansıyor?
 

Mizaç Merkezli Eğitim çalışmaları da tüm kademelerde verilen eğitimlerle tamamen ERA Eğitim Sistemi’nin içine yerleşti. Artık tüm öğretmenlerimiz bu konuda eğitimlerini tamamlayarak öğrencilerinin mizaçlarını biliyorlar. Mizaç raporları velilerimize de aktarıldı ve detayları anlatıldı. Öğrencimizin mizacına uygun bir iletişim dili evde de bu sayede desteklenebiliyor. Okul ortamında da hem sınıf içinde hem de rehberlik derslerinde yapılan özel etkinlikler sayesinde öğrencilerin mizaçlarının potansiyel risk veya avantajlarına yönelik grup çalışmaları ve bireysel görüşmeler devam ediyor. Bu konuda farkındalık arttıkça öğrenci-öğretmen ilişkisindeki kalite de giderek artıyor!
 

Sizi diğer okullardan ayıran Era Mind programının öğrenci ve velilerinize sunduğu avantajlar nelerdir?
 

ERA Mind Dersleri ile bireysel becerileri ölçüyoruz. Türkiye’de bir ilk olan ERA Mind Studio dersleri sayesinde zaten biz ilkokul çağındaki her bir öğrencinin gelişim raporunu tüm ayrıntıları ile ölçüyor ve kendi gelişimine özel bir eğitim programı sunuyoruz.

Bu programın başından sonuna öğrencinin gelişimini somut bir şekilde gören aileler bu gelişim hızına gerçekten inanamıyor. Bu sistemin temelinde hem kaba motor becerilerin hem ince motor becerilerin hem de mental becerilerin geliştirilmesi var.

Öğrenciler farklı geçmiş yaşantılardan geldikleri daha ilkokul 1.sınıfta birbirlerinden o kadar farklı ki! Biz hepsini aynı kefeye koyup aynı hızda, aynı düzeyde ve aynı beklentide bir eğitim sunarsak onlara haksızlık etmiş oluruz.

İşte ERA Mind Studio testleri öğrencilerimizin hepsini aynı kefeye konmaktan kurtarıyor. Onların bireysel yetkinlikleri ile kendi hızlarında gelişimlerini destekleyerek, sınıf ortamında ve diğer derslerde de bir seviyede buluşmalarını sağlıyor.

Velilerimiz bu modelin uygulanmasından da çok memnunlar! İlkokul eğitimine ERA Mind Studio dersleri ile kalite katmaya devam ediyoruz.

Anahtar Kelimelerera koleji era akademi
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım