x

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Farklı Uygulamalarla Başladı

18 Milyon Öğrenci İçin Ziller Çaldı.

 

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim seviyesinde 18 milyondan fazla öğrenci için okullar başladı.


9 Eylül'de başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılında geçen seneye kıyasla birçok yeni ve farklı uygulama hayata geçecek.

Bu yeni uygulamalar arasında öğrencilerin en çok sevineceği 2 değişiklik, tenefüs sürelerinin uzaması ve yeni ara tatiller.

Bu sene devreye girecek yenilere bakacak olursak ;

 

Tenefüs Süresi 15 Dakikaya Çıktı


Tenefüs süresi 5 dakika uzaltıldı. İlkokul ve Ortaokul için tenefüs 15 dakika olacak. 

 

Birer Haftalık, İki Adet Ara Tatil Geldi
 

MEB, Türk eğitim sisteminde bir ilke imza atarak, mevcut yaz tatili ve yarıyıl tatillerine ek olarak birer haftalık iki ara tatil ekledi.

Bu uygulamaya göre, ara tatiller Kasım ve Nisan aylarında birer hafta olarak yapılacak. Birçok veli bu yeni ara tatillerde çalışacağı için çocuklarıyla ara tatil dönemlerinde ilgilenebilmek için çözüm arayışına girdiler. 

Öğretmenler ise mesleki çalışmalar, zümre toplantıları ve eğitimler için okullarda bulunacaklar. 

 

1. Sınıf Başlangıç Yaşı 69 Ay Oldu


Çocukları ilkokul 1. sınıfa gidecek olan veliler, çocukları Eylül sonu itibarıyla 69 ayını doldurmuş ise okula yazdırabilecek. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklar da, velilerinin isteğiyle İlkokul 1. sınıfa kayıt olabilecek.

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfları için ise, Eylül sonu itibarıyla 57-68 aylık arası çocukların kaydı yapılabilecek.

 

12. Sınıflar İçin Daha Rahat Bir Son Sene


Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk,  bu sene 12. sınıfta üniversite hazırlığı yapan öğrencilerin ilgi, yetenek ve meraklarının dikkate alınması, son senenin daha rahat bir şekilde geçmesi için bazı hazırlıkların yapıldığını söyledi.

 

Kantinlerde Okul Gıdası Logolu Ürünler


Okullardaki kantin, kafeterya, büfe gibi işletmelerde satışa sunulan hazır ambalajlı gıdalarda "Okul Gıdası" logosu uygulaması başlıyor. Bu uygulama 16 Eylül’de devreye girecek. 16 Eylül'den sonra  "Okul Gıdası" logosu olmayan ambalajlı ürünlerin kantinlerde satışı yasaklanacak.

 

Yeni Okul Zili

 

MEB, tüm ilkokul ve ortaokullar için yeni bir okul zili ve çocuk şarkısı hazırlattı. Amaç tüm okullarda derse giriş ve tenefüste çalınan zillerin aynı dili / mesajı vermesi.

 

EBA'da (Eğitim Bilişim Ağı) Lise Son Öğrencileri İçin Kişisel Online Çalışma Programı

 

MEB Ziya Selçuk, 10 milyon öğrencinin kullandığı EBA portalıyla ilgili bazı gelişmelerden bahsetti. Bu gelişmeler arasında 12. sınıf öğrencilerinin kendileri için özel çalışma programı oluşturabilecekleri yeni bir özellik olacağını açıkladı.

 

Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım