YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.
Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için OKUL SİZİ ARASIN

Nişantaşı Işık Lisesi

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi
İstanbul Avrupa Yakası
İngilizce
Almanca
FransızcaYabancı Dil
Kuruluş Yılı
OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Nişantaşı Işık Lisesi
 

Yaklaşık 3,500 m2 açık alan, toplam 17,500m2 lik kapalı alan üzerine kurulu Nişantaşı Kampüsü, FMV Işık Okulları'nın ilk kampüsüdür. Beyazıt'taki okul binası yetersiz kalmaya başladığında Teşvikiye'deki Naciye Sultan Konağı kiralanarak, buraya yerleşilmiştir. Kısa bir süre sonra da bu bina ve arazisi satın alınarak, bir biri ardına yapılan binalarla okul bugünkü şeklini almış ve son derece modern bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Birbirine geçişli 4 binada Işık Lisesi, Işık İlköğretim Okulu ve Işık Anaokulu'nun yanı sıra Feyziye Mektepleri Vakfı İdari Birimleri de yer almaktadır. Muvaffak Benderli Salonu, Sacit Öncel Konferans Salonu, iki kapalı spor salonu, teras katlarında iki açık halı saha, 25.600 kitap, 1560 CD, 82 dergi ve yayın donatılmış bir kütüphane, laboratuvarlar, elektronik derslik (multi-medya) ve Sanat Galerisi kampüs içinde bulunmaktadır.

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi Fiyatları

KAYIT BİLGİLERİ

Okullarımıza ve özellikle ilköğretim 1.sınıflarına çok yoğun bir talep olduğundan 1. sınıfa öğrenci alımlarında halen anaokullarımız 6 yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerimiz, kesin kayıt yaptırma konusunda öncelikli hakka sahiptirler. Her okulumuzun 1. sınıfa öğrenci alımı ile ilgili kontenjanı belirlenerek bu doğrultuda kontenjan ve öğrenci alımı ile ilgili ilan – duyuru sonrasında, başvuru sırasına göre öğrenci görüşmeleri yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur. 1. sınıf için başvuran öğrencilere psikolojik danışmanlar bireysel öğrenci tanıma görüşmesi ve okul olgunluğu çalışması yapılır. Sonucuna göre kayıt hakkı kazanır. Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Ara sınıflara öğrenci alımlarında düzey belirleme sınavı ve psikolojik danışmanlar tarafından bireysel öğrenci tanıma görüşmesi yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve bir fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur.Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen evrakların teslimi sırasında tanıma çalışması görüşmesinin tarihi belirlenir ve düzey belirleme sınavına kaydı yapılır. Tüm düzeyler için düzey belirleme sınavı / öğrenci tanıma çalışması görüşmesi makbuz karşılığı 150 TL ile ücretlendirilir. Öğrencinin kayıt hakkı kazanamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Bu tutar kayıt hakkı kazanan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretlerinden düşülmez. Ara sınıflar için yapılan düzey belirleme sınavı sonuçları okullarımızda ve web sitemizde ilan edilir.

Işık Liseleri hazırlık sınıfına ise 8. Sınıf SBS puanlarına göre(orta öğretim başarı puanı eklenmeden) öğrenci alınacak olup ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

EĞİTİM

Feyziye Mektepleri Vakfı'nın kalite politikası: Ulusal eğitim sistemimizin ilke ve amaçları doğrultusunda çağdaş, evrensel, laik ve bilimsel eğitim sunmak, bu eğitimin sürekliliğini ve gelişimini güvence altına almak, öğrenci, veli ve çalışanlarımızın memnuniyetini sağlamak, kurumumuzun işlevini, güvenilirliğini ve saygınlığını artırmaktır.
 

Bu kalite politikası doğrultusunda gerçekleştirilmesi amaçlanan hedefler:

 

  • Ulusal ve evrensel değerleri kavrayıp benimsemiş, bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donanmış, insan haklarına saygılı, okuyan, sorgulayan, araştıran, yaşam boyu öğrenen, laik ve demokrat, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Atatürkçü gençler yetiştirmektir.
  • Öğrencilerimizin, kendilerini tanımalarına, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak; özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, doğru ve yapıcı iletişim kurabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
  • Öğrencilerimizi, bir üst öğrenim kurumuna ve yetişkinlik yaşamına hazırlamaktır.
  • Öğrencilerimizi; kültür, sanat ve spor etkinliklerinde yetkin ve katılımcı, estetik değerlere ve çevre bilincine sahip, kendi kültürünü özümseyip geliştirebilecek ve farklı kültürlere saygılı yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
  • Öğrencilerimize, anadilini doğru ve güzel bir biçimde kullanma becerisi kazandırmanın yanı sıra, İngilizce ve ikinci yabancı dili de sosyal ve akademik yaşamlarında etkin olarak kullanabilecek düzeyde öğretmektir.
  • Öğrencilerimize, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma becerileri kazandırmaktır.
  • Sunacağımız eğitim kalitesinin, çalışanlarımızın kalitesi ile başladığına inanan bir kurum olarak; nitelikli eleman istihdam etmek, alışanlarımızın gelişmesine olanak tanımak, onların verimliliğini artırmak, yetenek, güç ve yaratıcılığından en üst düzeyde yararlanmaktır.
  • Çalışanlarımız için, işbirliği ve dayanışmanın öne çıktığı bir çalışma ortamı yaratmak; kurumumuzun kuşaklar boyu istenen hizmeti vermesini güvence altına almaktır.
  • Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, öğrencilerimize, insanlarımıza, topluma ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmektir.
  • Çalışanlarımıza ve öğrencilerimize, "Işık kimliği" kazandırmaktır.
  • Eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaktır.
Ort. Sınıf Mevcudu 24

FİZİKSEL İMKANLAR

Bilgisayar Laboratuvarı
Çok Amaçlı Salon
Fen ve İnnovasyon Laboratuvarı
Halı Saha
Kapalı Spor Salonu
Kütüphane
Masa Tenisi
Spor Merkezi

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Bale
Gezi
İngilizce
Kültür/Edebiyat
Müzik
Satranç
Seramik Kulübü
Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Mart ayı yemek listesi için tıklayınız 

Organik Beslenme

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi Yorumları

1) Yorumunuzun diğer ebeveynler için değerli olacağını düşünerek, lütfen gerçek ve doğru yorumlarda bulununuz.
2) Öğretim kurumuna ve/veya çalışanlarına hakaret ve küfür içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3) Siyasi, dini ve ayrımcı hiçbir içerikle paylaşımda bulunmayınız.
4) Yorumlar sahibine aittir ve yorumlarda Dogruokul.com’un görüşü ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yorum politikasına uygun yorumlar yazdığınız için teşekkür ederiz.

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi yorumlarını ve okulun ortalama puanını görebilirsiniz..
 
0 Yorum
Akademik Başarı
Yabancı Dil Eğitimi
Eğitim Kadrosu
Kampüs Olanakları
Spor/Sanat Kulüpleri
Okul/Veli İlişkisi

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 
Doğruokul.com'u kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi. Anladım